• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
"Hüseyin örnek bir İslami şahsiyete sahipti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'da Ren Nehri'ne kapılarak hayatını kaybeden Avrupa Yetim-Der Genel Sekreteri Hüseyin Kuyuldar'ın örnek İslami şahsiyetinden dolayı çevresi tarafından çok sevildiğini ifade eden arkadaşları, onu tanıyanların, vefat haberiyle üzüntüye boğulduklarını söylediler.

Hüseyin Kuyurdar'ın arkadaşları onun hayatını, çevresi ile ilişkilerini ve İslami hizmetlerini İLKHA'ya anlatılar. 

Avrupa Yetim-Der Genel Sekteri Hüseyin Kuyuldar'ın ağabeyi Hasan Kuyuldar, kardeşinin yaşamı ile ilgili anılarını anlatırken, onun küçük yaştan itibaren İslami çalışmalar içerisinde büyüdüğünü ve vefatına kadar hayatının hizmetlerle geçtiğini söyledi.  

"Onun hayatı takva, salih amel ve mütevazı bir kişilikle geçti"

Kardeşinin daha 10 yaşındayken, İslami çalışmalarla tanıştığını, Kur'an okumaya ve Hz Muhammed'i tanımaya başladığını anlatan ağabey Kuyuldar, "O küçük yaşından itibaren namazını terk etmedi. İbadetlerine devam etti. Hayatı boyunca İslami çalışmalardan geri durmadı. 13 yaşından itibaren gurbet hayatına başladı. Nasibimiz, Almanya'ya gitti. Orada İslami hayatına halel getirecek hareketlerde bulunmadı. Onun hayatı takva, salih amel ve mütevazı bir kişilikle geçti." diye belirtti. 

"Müslümanlar arasındaki ihtilaflardan dolayı çok üzülürdü"

Hayatında en çok sevdiği şeyin Allah'ın dinini yaşayan insanlara hizmet etmek olduğunu ifade eden Kuyuldar, kardeşini anlatmaya şöyle devam etti:

"O hizmeti ibadet aşkı ile yapıyordu. Ön planda olmak istemezdi. Her zaman hizmet esaslı bir dava anlayışı vardı. Zulme rıza göstermezdi. Doğru bildiğini anlatır, muhatabının kalbini kırmazdı. İş yerinde beraber çalıştığımız Hristiyan, onun taziyesine geldiğinde onun için ağlayarak rahmet diledi. Ümmetin derdiyle dertlenir, Müslümanlar arasındaki ihtilaflardan dolayı çok üzülürdü."

Avrupa Yetim-Der Genel Başkanı Murat Korkut da mesai arkadaşı Hüseyin Kuyurdar hakkında şahit olduklarını anlatarak, onun ayrılığının kendileri için çok zor olduğunu dile getirdi.

"Güzel bir hayat sürdürdüğü için onun cennete gittiğine inanıyoruz"

"Hüseyin'in çok güzel hizmetleri vardı. Yakın zamanda bizim seçim durumumuz vardı; biz onu genel başkanımız olarak görecektik. Takdiri ilahi böyle tecelli etti." diyen Kokut, sözlerine şöyle devam etti:

"Hüseyin şunu söylüyordu; yeter ki koşuşturmalarımız Allah için olsun, işler nedir ki. O zaten hayatı ile bunu gösterdi. Onun derdi ümmetin dertleriyle dertlenmekti, bu sözle değildi. Avrupa Yetim-Der faaliyetleri ile ilgili farklı projelerle gelirdi. Rabbim ona rahmet etsin, onun yokluğuna zor alışacağız. Onun gidişine üzüldük, ama güzel bir hayat sürdürdüğü için onun cennete gittiğine inanıyoruz. Onun şehitlik mertebesine ulaştığına inanıyoruz.  Onun gidişine zor alışacağız, çünkü değerli bir mesai arkadaşımızı, kardeşimizi kaybettik." dedi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir