• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)`den yapılan duyuruda, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında toplandı.

Toplantıda tarımsal üretim, tarımın finansmanı ve gıda arz zincirine ilişkin orta/uzun vadeli yapısal konular gündeme geldi.

Toplantı gündemi ve alınan kararlara ilişkin özet bilgi şu şekilde duyuruldu: ‘Yaş meyve-sebze arz zinciri üzerindeki temel lojistik konular olan hasat, sınıflandırma, paketleme, saklama, nakliye ve soğuk zincir süreçlerinde verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirilmiş, farklı teşvik modelleri ele alınmış ve öncelikli alanlar belirlenerek uygulama aşamasına geçilmesi kararlaştırılmıştır.”

Tedbirler Ve Öneriler Değerlendirildi

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: “ Tarım sektörüne yönelik finansal ürünlerin çeşitlendirilmesine ve teminat başta olmak üzere finansman koşullarının iyileştirilmesine ilişkin tedbir önerileri değerlendirilmiştir.

Rekabet Kurumu tarafından gıda sektörüne ilişkin yürütülmekte olan rekabet incelemelerinde gelinen aşama ve atılması planlanan ilave adımlar hakkında Komite`ye bilgi sunulmuştur.

Üreticilerin lisanslı depo kullanım maliyetleri ile üretici birliklerinin kendi ortak ve üyeleriyle yaptıkları ticari işlemlerin maliyetlerini azaltacak teşvik paketlerine ilişkin karar alınmıştır.

Komite gündemi ve çalışma takvimi gözden geçirilmiştir.”