• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
15 Temmuz Şehitliği ziyaret edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Edirnekapı Şehitliği içerisinde darbe girişimi sırasında şehit olanlar için yapılan 15 Temmuz Şehitliği kapılarını ziyaretçilere açtı.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde kabirleri ziyaret eden vatandaşlar, burada Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar ettiler.

Şehit Tahsin Gerekli'nin kabrini ziyaret eden İsmail Kaya, Gerekli ile yakın arkadaş olduklarını söyledi.

Kaya, "Yıllarca birlikte hizmet ettik. 15 Temmuz gecesi Tahsin bizlere 'Bu vatan hepimizin, sokaklara çıkalım.' diye mesaj attı. Biz de mesaj atmasından sonra sokaklara çıktık. Önce Bayrampaşa Belediyesi önünde toplanarak çevik kuvvete gittik. Orada Tahsin bir tankın üzerine çıkarak bir askere nasihatler ederek teslim olmasını sağladı. Daha sonra Saraçhane'ye gittik. Orada da askerlere nasihatler etmek istedi. 'Polis ile asker silahlı birbirlerine girerse iç savaş çıkar.' deyip askerleri uyarmak, nasihatler etmek istedi. Yürürken ateşler başladı ve Tahsin göğsünden vuruldu. Orada 5 kişiydik, 4'ü şehit oldu. Birlik ve beraberliğin devam etmesi halinde ülkeyi kimse bölemeyecek." dedi.

15 Temmuz denilince hâlâ içlerinin yandığını dile getiren Fahriye Eyyüpoğlu, şunları söyledi: "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Vatanımıza, milletimize Allah zeval vermesin. Allah kötülere fırsat vermesin. O gün çok kötü bir gündü. O gün öldük öldük dirildik."

"İnsanlar birleşirse mazluma şefkat, zalime yumruk olunur"

"Rabbim bir daha 15 Temmuz'daki gibi acılar yaşatmasın." diyen Metin Yılmaz, "Allah, şu anda bu anı değerlendirerekten kenetlenmemizi nasip eylesin. İnsanlar aynı bir elin parmakları gibidirler. Elin parmakları nasıl farklı ise insanlar da farklıdır ama aynı bilekte birleşince mazluma şefkat, zalime yumruk oluyor. Toplumun farklı katmanları içerisinde farklı düşünen kişiler olabilir. Farklılıkları zenginlik olarak değerlendirmek lazım." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişiminde eşiyle birlikte sokaklara çıktığını söyleyen Yılmaz, "Bizim başımıza bir şey gelmedi ama diğer vatandaşlar şehit oldu. Bizler de onları ziyarete geldik. Allah onlara rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

Şehitlerin kabrini ziyaret ederek dualar eden Hayriye Yılmaz da şu ifadeleri kullandı: "O gün çok dehşetli bir gündü. Karşı duranlardan Allah bin defa razı olsun. Şehitler hak yolda öldüler. Allah bizlere de nasip etsin. Onları Peygamber Efendimize komşu eylesin. Darbe girişimini öğrenir öğrenmez aileme haber verdim. Sokağa çıkanlara evde okuduğumuz sureler ile destek çıkmaya çalıştık. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. İnşallah milletimiz birliğini kaybetmez. Dinden vurmaya çalıştılar. Her zaman oyunlar oynuyorlar, bu ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır."

Kabir ziyaretinde bulunan Basri Oğuzyer ise "15 Temmuz gecesi büyük bir felaket yaşandı. Eğer ıslah olacaklarsa Allah'ın ıslahı, eğer olmayacaklarsa Allah'ın kahrı FETÖ denilen vatan ve din düşmanlarının üzerine olsun. Bu ülke ve millete büyük felaketler yaşattılar. Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Suriyeli demeden herkesin İslam adı altında birleşmesi gerekiyor." dedi. (Mustafa Bikeç, Osman Gülebak - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir