• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ankara`da yüzbinler tekbirlerle meclise yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde düzenlenen 'Milli Birlik Yürüyüşü'nde bir araya yüzbinlerce Ankaralı tekbirler eşliğinde 3 kilometre uzunlukta Türkiye bayrağı ile meclise yürüdü.

Yürüyüş öncesi Ulus meydanında toplanan halk, burada Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği anma etkinliğine katıldı. Anma etkinliğinin ardından saat 00.13'de okunan sala ile yürüyüşe geçen halk, 3 kilometre uzunlukta tekbirler eşliğinde meclise yürüdü.

Darbe girişiminde katledilen şehitlerin resimlerinin yer aldığı dövizleri ellerinde taşıyan halk, sık sık FETÖ aleyhine sloganlar attı. Ulus meydanındaki anma etkinliğine katılan halk darbe girişiminin yıl dönümünde İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

Darbe girişiminin yıl dönümünde acıların tazeliğini ifade eden halk, 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmayacağını belirttiler.

Bir daha darbeleri görmek istemediğini dile getiren Veli Seyhan, "15 Temmuz çok duygulu bir gün. Kimse o acıyı bir daha tatmasın. Ben buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum: onun bugün yürüyüş yapması lazımdı. Orada boşu boşuna milletin arabasıyla, polisiyle otura otura gitmesin. Gelsin benim yanında beraber yürüyelim." dedi.

Veli Aslan ise duygularını şöyle ifade etti: "Allah devletimize milletimize zara vermesin. Cumhurbaşkanımıza zarar vermesin, biz her zaman onun yanındayız. Kılıçdaroğlu'na şunu söylüyorum: öyle atıp tutmakla iş olmaz. Biz millet olarak cumhurbaşkanımızın yanındayız. Şehitlere rahmet gazilere de şifa diliyorum. Bugün darbe girişimi olursa canımı seve seve veririm. Çocuğumla vatanımıza milletimize canımı veririm."

Darbelere karşı halk olarak dik duracaklarını ifade eden Gönül Yöndemli, "Bu vatanı milleti kimseye vermeyeceğiz. Bir oğlum olsaydı gözümü kırpmadan feda eder şehit verirdim. Canımızla malımızla bu vatanı böldürmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyen Selahattin Altıntaş da, bir daha böyle bir acıyı yaşamak istemediğini söyledi.

Darbe girişimini 'haince bir plan' olarak niteleyen Seher Ceylan, "Çok duyguluyum. Heyecanla buraya geldim. Devleti devlete kırdırdılar. Şehitlerimiz nur içinde yatsın, cennet mekânları olsun. Olacak bir şey değildi bu haince bir davranıştı." ifadelerini kullandı.

Perihan Gezici de şehitlere vefa için meydanda olduğunu belirtti.

(M. Hüseyin Temel / M. Fatih Akgül - İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir