• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Bursalılar 15 Temmuz`un yıldönümünde birlik için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz 2016 tarihinde ABD destekli darbe girişiminin birinci yıldönümünde Bursalılar, Ulu Cami önünde toplanarak Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşe; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın yanı sıra Bursa Kent Konseyi gönüllüleri, oda, borsa, sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve sendika temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar, barış sloganları atarak '15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü ve burada nöbet tutmaya başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, '15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yaptığı konuşmada, ihanet şebekesinin 40 yıllık planlarının meydanlara çıkan halk tarafından 4 saatte bozulduğunu hatırlatarak, "Hem bu ihaneti hem de bu ihanet karşısındaki dik duruşu gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz gecesi demokrasiye, devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı illegal bir kalkışma yaşanmıştı. Ülkemize zor bir akşam yaşatılan gecede ihanet şebekesi, güvenlik güçleri, vatanını seven, milletin birliği ve beraberliğine sevdalı, inançlı yürekleri sayesinde bertaraf edildi. Bu millet boşuna büyük millet olmadı. Vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıkan Bursalılar da tüm Türkiye'de olduğu gibi günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tuttu" dedi.

Öte yandan Bursa Ulu Camii minareleri arasına asılan mahyada "şühedayı rahmetle anıyoruz" yazısı gecenin en anlamlı fotoğrafı oldu. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir