• DOLAR 32.56
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.258
  • ...
"Gerçekten birlik ruhuna çok ihtiyacımız var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Elazığ'da "Milli Birlik ve Kardeşlik" mitingi düzenlendi.

15 Temmuz meydanında gerçekleştirilen mitinge; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Miting önce Elazığ Belediyesi mehteran ekibi tarafından vatandaşlara tarihi marşları seslendirerek konser verdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin 15 Temmuz mesajlarını içeren konuşmaları ile devam etti. Siyasi parti il başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Vali Çetin Oktay Kaldırım konuşmalarını gerçekleştirdi.

15 Temmuz sonrası oluşan birlik ruhunun Türkiye'nin asla bölünmesine izin vermeyeceğini aktaran Yanılmaz, "Türkiye'nin diğer bütün illeriyle birlikte biz millet olarak dünyaya yeni bir ses yeni bir nefes ve yeni bir duruş ortaya koyduk. Biz ülkemizi, biz cumhurbaşkanımızı, biz bu vatanı kimseye teslim etmeyiz. Kardeşi kardeşe düşman hale getirmek isteyenlere müsaade etmeyiz biz bu vatanı böldürmeyiz. Dolayısıyla Ey Türkiye üzerinde gözü olanlar, Ey bu vatanı bölmek isteyenler, Ey kardeşi kardeşe düşman etmek isteyenler bu millet olduğu müddetçe bu emellerinize asla ulaşamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimini ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşların hep birlikte engellediğini söyleyen Vali Çetin Oktay Kaldırım, en çok ihtiyaç duyulan şeyin birlik olduğunu söyledi.

Kaldırım, "Bütün değerlerinizle Alevisiyle, Sunnisiyle, Kürt'üyle, Türk'üyle bütün Elazığ buradan Türkiye'ye çok güzel bir mesaj veriyor. İhtiyacımız olan mesajı veriyor. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey bu birliktir. Etrafımız ateş çemberi çok büyük bir mücadele var ve tarihi kırılma noktasındayız dolayısıyla dünyaya karşı sorumluluğu olan bu milletin birliği beraberliği çok önemli. 15 Temmuz gecesi bu millet ölümden korkmadı. Neden? Maneviyatı vardı. Ölümden korkmadı tek şeyden korktu abdestsiz ölmekten korktu, imansız ölmekten korktu şehit olmamaktan korktu. Gerçekten bu birlik ruhuna çok ihtiyacımız var. Bu millet nerde zorda kaldıysa nerde ülkesi, bayrağı, mukaddesatı sıkıntıya girmişse sahip çıkmasını bilmiştir. Bunu Çanakkale'de Malazgirt'te, istiklal savaşında ispat etmiştir. Bir omuzuna mermisini bir omuzuna bebeğini alan ana bunu ispat etmiştir. 15 Temmuz'da da aracıyla meydanlara insan taşıyan annemiz bunu ispat etmiştir" şeklinde konuştu. (Ebubekir Yavuz- İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir