• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Bitlis`te 15 Temmuz yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Atatürk Mahallesi Bitlis Şehitliği önünde bir araya gelen vatandaşlar yaklaşık 3 kilometre yürüdü. Yürüyüşe; Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, kurum amirleri STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş öncesi yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, darbe girişiminde, 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah bu millete karşı kullanıldığını söyledi.

Durak, "Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT saldırıya uğradı. Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. Onlarca kurumun işgalini ise millet engelledi. Darbe girişimi sonucu 249 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu." dedi.

15 Temmuz'un iki şeyi hatırlattığını, darbenin başarıya ulaşması halinde nelerin yaşanacağına dikkat çeken Durak, şunları söyledi: "15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor; birincisi FETÖ'cü ihanet, ikincisi; kahramanca direniş, vatana sadakat, şehadet ve yeniden diriliş. İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz bir şehadet geçididir. Çanakkale'nin kınalı kuzularının, Kafkasların, Sarıkamışların, Yemenlerin hikâyesidir. 15 Temmuz bir şehadet şölenidir. 15 Temmuz bir diriliş gecesidir. 15 Temmuz bir iman manifestosudur. Maalesef üzerinden bir yıl geçmesine rağmen belli kesimlerin hâlâ 15 Temmuz ihanetinin boyutunun idrakinde olmadığını görüyoruz. Darbe başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı nasıl bir felakete uyanacaklarının farkında değiller."

"Darbe başarılı olsaydı eski Türkiye'nin FETÖ'cü modifikasyonuna uyanacaktık." diyen Durak, "Darbe geçekleşseydi, Türkiye bu darbenin arkasındaki üst aklın oyuncağı haline gelecek, ekonomik olarak da bir sömürü ve yağma ülkesine dönüşecekti. 13 yılda dişimizle tırnağımızla elde ettiğimiz haklarımız elimizden alınacaktı. Darbe girişimi başarılı olsaydı, muhacirler sığınacak bir yurt bulamayacak, mazlumlar kendilerine uzanan yardım elini kaybedecekti. İşte bu gerçeklerin farkında olan milletin sadık evlatları o gece, 'hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.' diyerek bir insan seline dönüştüler ve zulmün tankını topunu uçağını bombasını ezip geçtiler. Bu nedenle darbe ve işgal girişiminin başarılı olmasını canları pahasına önleyen şehitlerimize ve gazilerimize bir vatan borçlu olduğumuzu unutmayalım." ifadelerini kullandı.

FETÖ davaları, Türkiye'nin darbeler tarihinin kirli parantezini kapatan 15 Temmuz direnişinin son hamlesi olması nedeniyle stratejik olduğunu dile getiren Durak, millet olarak, bu davanın hem mağduru, hem müştekisi, hem tanığı hem de müdahili olduklarını ifade etti.

Basın açıklamasının ardında vatandaşlar tekbir sesleriyle gece boyunca etkinliğin yapılacağı Bitlis merkez Ulu Cami önündeki meydana yürüdüler. (İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir