• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Yıldırım: Hainlerin sonu acı olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

5 Temmuz'un yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki Binali Yıldırım konuşma yaptı.

"İNSANLAR HALA KIZGIN"

Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım Çengelköy'den Köprü'ye yürürken; "Sözün bittiği yerdeyiz. Coşkuyu, heyecanı, darbe gecesinin hırsını, kızgınlığını insanlar hala taşıyorlar. Bunların tek bir tercümesi var; bu alçaklar hukuk içerisinde hak ettikleri cezayı mutlaka alsınlar. Biz de diyoruz ki; ne yaparlarsa yapsınlar hukuk içerisinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Biz bu ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde '80 milyon vatandaşımız burada yaşamaya ahdettik. Bundan sonra da bu bayrağı kimse indiremeyecek, bu ezanları kimse dindiremeyecek." diye konuştu.

Öte yandan Yıldırım, saat 20:46'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne geldi.

BAŞBAKAN'IN KÖPRÜ'DEKİ KONUŞMASI

"Bugün şehitlerimizi anmak ve Şehitler Makamı'nın açılışını yapmak için buradayız. O gece burada 34 kahramanımızı şehit verdik. Evlalar vatan, millet için şehit düştü. Şehitlerimizin tamamı kalbimizde ebediyen yaşayacak. Acımız büyüktür ama boyun bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateşte olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşlarımızı içimize akıtacağız. Alçakları sevindirmeyeceğiz. Vatan için, millet için, inanç, namus, şeref için canlarını seve seve veren şehitler bizden Fatiha, dua bekliyor. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutmayacağız. Onların aziz hatıralarını her zaman yaşatacağız.

"ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN"

Biz şehitlik mertebesini ölümsüz sayan bir inancın mirasçıyız. O yüzden şehitlerimizin bizim üzerimizde olduğunu düşünüyoruz. Bu değerleri son nefesimize kadar koruyacağız. Bugün açılışını yapacağımız Şehitler Makamı'nı şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için burada inşa ettik. Çevresini park haline getirdik; şehitlerimizi temsilen 250 selvi ve gül ağacı dikildi. Onların adı yer alıyor. Burayı ziyaret edip, selaları dinleyip onların isimlerini okuayabilecekler. Sadece bu antırlarla değil, şehitlerimizin isimlerini hikayelerini eserlerle yaşatmaya devam edeceğiz. Bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun, ruhları şad olsun.

"HAİNLERİN SONU ACI OLACAK"

Bizler alalede bir toprak üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar vatanımızdır, bu torakların her karışı şehit kanıyla sulandı. Bu toprakların her karışında gkahramanlık destanı var. Vatan; şerefimizdir, onurumuzdur, namusumuzdur. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Balkomutanımızın liderliğinde millet meydanlara inmiş darbecilere darbeyi vurmuştur. Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak; hiçbir hain bu toprakları çiğneyemeyecektir. Bugün oynadıkları tiyatrolar bize yaşattıkları acıdan daha acı bir sonla bitecek, kendi bataklarında kuruyacak, ellerinde kanla kendi karanlıklarında yok olacaklar. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Kahramanca bu toprakları korumayacağız. Türkiye'nin yükselişine hiçkimse engel olamayacak.

"KÖPRÜ'YÜ GEÇECEĞİNİZİ Mİ SANDINIZ?"

Çanakkale'yi geçemediniz, Boğaziçi Köprüsü'nü geçeceğini mi zannetiniz? Bayrakları indirmedik. 15 Temmuz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.

Bu haberler de ilginizi çekebilir