• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
"Kaos ekenler fırtına biçecekler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da uzun yıllardır aktif siyasetin içinde bulunan, muhtelif sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan işadamı ve politikacı Yasin Öztemel, son zamanlarda yaşanan siyasi suikastlere dikkat çekerek, herkesin her zamankinden daha fazla dikkatli ve sağduyulu olması gerektiğini belirtti.

Aktif siyasetin içinde akla hayale gelmeyecek engeller ve saldırılar yaşadığına dikkati çeken Öztemel, şunları söyledi:

'Siyasetin içinde bulunduğum yıllarda türlü tehditler ve saldırılarla karşılaştım. Ancak mücadeleye devam ettim. Çünkü ben ve bir grup arkadaşım, kutlu bir davanın neferleri olduğumuzun bilinciyle hareket ettik. Yöneticisi bulunduğum siyasi partimiz kundaklanmaya çalışıldı, molotoflu saldırılar yaşadık. Arkadaşlarımızla beraber parti binamızdayken, İlçe teşkilatımız yakıldı. Dahası, parti binamıza bombalı saldırılar yapıldı. Bir çok kez tehdit edildik. Ama yılmadık, tam tersine mücadelemizde ne kadar haklı olduğumuzu görmüş olduk. Adanmışlık duygusuyla hareket ettiğimizi görenler, samimiyetimiz ve davamıza olan bağlılığımızı gördükçe, hüsrana uğradıklarını anladılar'.

 Peygamberler, sahabeler ve evliyalar kenti, medeniyetin beşiği, tarihin taşlara yazıldığı mübarek kentte, son günlerde yine kirli senaryolarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Öztemel, karanlık tezgahlarda hazırlanmış, kan kokulu senaryolarla, bir kez daha Diyarbakır'ın ve Bölgenin altı oyulmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Öztemel, "Son günlerde yaşanan siyasi suikastlerin yanı sıra, muhtelif İlçe kaymakamları ve bölgemiz genelinde kayyum ile atanan belediye başkanlarına yönelik suikast girişimleri gösteriyor ki, her zamankinden daha fazla dikkatli olmamız gerekiyor. 'Sen-ben' kavgalarını bir kenara bırakıp, memleket sevdamızı, parti çıkarlarından üstün tutarak, birlik ve dirlik içinde bu kirli oyunlarla mücadele edebilmeliyiz." diye belirtti.

Bu suikastlerle, bölge genelinde istikrarı sona erdirip, yeniden kaos ortamıyla kuşatılmak istenildiğine işaret ederek, "Siyasetin ve siyasetçinin susturularak, silahların konuşmasını isteyenler, bölgemizin geleceğine dinamit koymak istiyorlar. 6-7 Ekim olaylarını hatırlayalım. Başta Sur İlçemiz olmak üzere, Cizre ve diğer bazı İlçelerimizde yaşanan hendek terörünü hatırlayalım. Bütün bunlar bir günde olmadı. Önce zemini oluşturuldu ve sonra kirli planlar uygulanmaya başlandı." ifadelerini kullandı.

Başta politikacılar olmak üzere, herkese büyük görevlerin düştüğüne vurgu yapan Öztemel, "'Benim gibi düşünmeyeni yok ederim' diyen bir zihniyete karşı çıkmak, başta biz siyasetçiler olmak üzere, hepimizin görevidir. Unutulmamalıdır ki, kin tohumları ekenler, bir kez daha hüsran biçecekler." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir