• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Diyarbakır'da 15 Temmuz fotoğraf sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi İçkale'de Anadolu Ajansı (AA) tarafından 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların anlatıldığı "Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Kentin protokol üyelerinin katıldığı sergide İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, katılımcılara hitap etti.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında darbeciler tarafından Şehit olanları anarak konuşmasına başlayan Vali Güzeloğlu, milletin düşmana karşı dik durduğunu ve dostuna da güven verdiğini söyledi.

Güzeloğlu, "Bu memleketin her evladı, her ferdi, söz konusu vatan ve devlet olunca, iman olunca sıra dağlar gibi duran, dostuna güven, düşmanını ürperten ve kahreden bir duruşu göstermiştir. Bizler, bin yıldır kardeşlik içinde yaşadığımız bu topraklarda hakkı her zaman temsil eden, mağdura ve mazluma yurt ve sığınak olan bedeli ne olursa olsun özgürlüğünden ve bağımsızlığından vazgeçmeyen bir büyük milletin evlatlarıyız. Eğer sonu ölüm ve şehadetse de bu inancımızın en yüce mertebesi hepimiz için arzulanan, erişildiğinde herkes için vuslat olan bir mertebedir." dedi.

Güzeloğlu 15 Temmuz'un hiç unutulmayacağını belirterek, "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz ihanet şebekesinin işbirliklerinin bu millet ve devlet var oldukça hiçbir zaman unutulmayacağının ihanete destek olanları milletin her bir ferdinin ebediyete kadar akacak olan tarihe dönük yolculuğumuza hiçbir zaman unutmayacağını herkesin bilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

AA Bölge Müdürü Erdem Gültekin de etkinlikte kısa bir konuşma yaptı.

Katılımcılara teşekkür ederek başlayan Gültekin, "Malumunuz 15 Temmuz akşamı ordumuzun içerisinde üzerindeki üniformanın şeref ve izzetine gölge düşüren bir grup hain bir kalkışmaya teşebbüs etmiş, bu kalkışma Allah'ın yardımı ve milletimizin destansı direnişiyle engellenmiştir. Yine göz kırpmadan bombalara ve mermilere siper olmuş mücadelesiyle karşı karşıya kaldı. Milletimiz canı pahasına ülkesine ve istikbaline sahip çıktı. Ülkemiz tarihinde ilk defa silahlı darbe teşebbüsü bizzat millet tarafından engellendi." ifadelerini kullandı. (Abdurrahman Tetik, Mehmet Çelik - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir