• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
17 Barodan Ortak Açıklama Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları toplantılarının sonuç bildirgesini Hasankeyf Grand Hotel`de basınla paylaştı. 17 baronun ortak yaptığı açıklamayı Batman Barosu Başkanı Yusuf Tanrıseven okudu.

Şırnak`ın Uludere ilçesinde, köylülerin TSK`ya ait jetler tarafından bombalanmasının ardından sorumluların ortaya çıkarılması için sonuç alıcı bir soruşturmanın yapılmadığını ya da yapılamadığının anlaşıldığını, olayın sorumluların makam ve mevkisi ne olursa olsun yargı önüne çıkarılmasını ve yakınlarını kaybeden ailelerden özür dilenmesinin gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Pozantı Cezaevinde siyasi suçlardan tutuklu çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet olayları ile adı geçenlerin hemen açığa alınması ve tutuklu çocukların cezaevi koşullarında rehabilite edilmelerinin zor olduğu için tahliye edilmelerinin gerektiği belirtildi. Bölgede sıkça yaşanan ve esnafa zarar veren kepenk kapatmanın yerine zararsız eylem tarzları benimsenmesi ve duyarlı davranılması için çağrıda bulunuldu.

Barolar adına açıklamayı yapan Tanrıseven ; "Faili meçhul cinayetleri işleyen kişilerin makam ve mevkisi ne olursa olsun yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. 22 Kasım 2011 tarihinde eş zamanlı yapılan operasyonda tutuklanan meslektaşlarımız hakkında yürütülen soruşturma bir an önce tamamlanmalı ve meslektaşlarımızın mağduriyeti bir an önce sonlandırılarak salıverilmelerini bekliyor ve talep ediyoruz" dedi.

Son olarak Kürt meselesinin barışçıl ve adilane çözümü için şiddet ve çatışma ortamına girilmemesi gerektiği, müzakere için herkesin sorumlu davranması gerektiği belirtildi.

Halid Coşkun-İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34476.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34477.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34478.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir