• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
Tercih danışmanlığı bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2017 yılı TEOG ve LYS tercih danışmanlığı hizmeti komisyonlarında görev alacak rehber öğretmenlere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) toplantı salonunda gerçekleşen tercih bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu, görevli okul müdürleri ve tercih danışmanlığı komisyonlarında görev alan öğretmenler katıldı.

Bilgilendirme toplantısı RAM Müdürü Zafer Korkmaz ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Ulu'un bilgilendirme konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın konuşmasıyla devam etti. Kurtaran konuşmasında doğru tercihin önemine dikkat çekti.

Kurtaran, "Değerli arkadaşlar, 8'inci ve 12'nci sınıftaki çocuklarımızın tercih dönemi 14-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecektir. Bu dönem içerisinde çocuklarımız da velileri de biz de büyük bir heyecan yaşamaktayız. Eğitim böyle bir süreçtir. Yani öğrenciyi mezun etmekle işimiz bitmiş olmuyor. Sürekli çocuklarımızın yanında olmamız ve onların doğru yönlendirilmesi için rehberlik yapmamız gerekiyor. Bunun için tercih danışmanlığı komisyonlarımızı kurduk. Bu zorunlu bir görev değildir.  Fedakârlıktır ve özveridir. Bu sıcak yaz günlerinde ortaya koyduğunuz özveriden dolayı hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Tercih döneminin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kurtaran, "Çocuklarımızın iyi bir geleceğe hazırlanması için öncelikle ülkemizdeki ve ilimizdeki okulların durumlarını çok iyi bilmemiz gerekir. İlk olarak yeni açılan okullarımızla ilgili size bilgi vermek istiyorum. İlk kez öğrenci alacak Farabi Anadolu Lisesi ve Abdulhamit Han Anadolu Lisesi adlı iki okulumuz var. Yeni bir okulda okumak her zaman avantajdır. Yani fizikî mekân itibarıyla avantaj olduğu gibi eğitim öğretim kalitesi açısından da fırsattır. Bu iki okulumuza öğrencilerimizin erişimini göz önünde bulundurarak onları yönlendirmenizi istiyoruz. Tabi meslek liseleri ile ilgili çalışmalarımız da var. Önümüzdeki yıldan itibaren iki meslek lisemiz hizmete girecek. Yine Mesleki Eğitim Merkezimizin de açılması bizim için avantaj oldu. Şu an yapabileceğimiz en iyi çalışmalardan biri de meslek liselerine ve mesleki eğitim merkezlerine öğrencilerin yönlendirilmesi olacaktır. Bu sayede öğrencilerimiz teorik bilgilerin yanında pratik bilgilerini de artırarak iş hayatına daha elverişli hale geleceklerdir." ifadelerini kullandı.

Bu yıl Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Programına dâhil edildiğini hatırlatan Kurtaran, "Bu duruma dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü bu lisemiz artık bir proje okuludur. Yani bu okula girecek olan öğrencilerimiz Fen ve Sosyal Bilimler ağırlıklı bir program görecekler. Fen Lisemizdeki kültür dersleri ile Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisemizdeki kültür dersleri eşittir. Yeni müfredata göre Fen Lisesi için hazırlanan kitaplar proje okullarımızda da okutulacak. Proje okulları özel okullardır. Çok fazla alternatifi olan okullar değiller. İlimizde kızlar için Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, erkekler için de Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi bulunmaktadır. Proje okullarımızın avantajlarını velilerimize ve öğrencilerimize çok iyi anlatmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.  

Kurtaran'ın konuşmasının ardından toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Batman'da TEOG Tercih Danışmanlığı Komisyonlarının kurulduğu 19 merkez okul:

"19 Mayıs Ortaokulu, 50. Yıl Ortaokulu, Adem İlkılıç Ortaokulu, Aydın Konak Ortaokulu, Fatih Ortaokulu, Gültepe Ortaokulu, Veysel Karani İmam Hatip Ortaokulu, İMKB Belde Ortaokulu, Karatay Ortaokulu, Kültür Ortaokulu, Metin Bostancıoğlu Ortaokulu, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu, Öğretmenevi Gündüz, Öğretmenevi Gece, TOKİ Dumlupınar Ortaokulu, Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu ve TÜPRAŞ Ortaokulu"

ÖSYS için ise Tercih Danışmanlığı Komisyonlarının kurulduğu 13 merkez okul:

"Atatürk Anadolu Lisesi, Batman Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, Kültür MTAL, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Mevlana Anadolu Lisesi, Öğretmenevi Gündüz, Öğretmenevi Gece, Petrol Anadolu Lisesi, Turgut Özal Anadolu Lisesi ve Yahya Kemal Beyatlı Lisesi"

Bu komisyonlarda toplam 156 rehber öğretmenin, belirlenen takvim çerçevesinde tercih danışmanlığı hizmeti verecekleri açıklandı. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir