• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...

İSTANBUL

Türk Telekom İnsan Kaynakları, Regülasyon ve Destek Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki sürece ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geleceğinin karartılmak istendiği 15 Temmuz hain darbe girişiminde, ülkenin iletişim altyapısının omurgasını oluşturan Türk Telekom`un da darbecilerin hedefinde olduğunu belirterek, darbecilerin o gece Türk Telekom`un kritik binalarına girerek ülkede iletişimi kesmeye çalıştığını kaydetti.

Önce İletişim Sonra Ülke Kurtuldu

Kutlu, Türk Telekom olarak yıllardır sürdürdükleri altyapı yatırımları sayesinde Türkiye`nin iletişim omurgasını böylesine zor şartlarda dahi ayakta tutarak kesintisiz çalışmasını sağladıklarını anlatarak, darbe girişimine karşı tüm Türkiye`nin iletişim sayesinde bilgilenip kenetlenerek, bu kalkışmayı sonuçsuz bıraktığını, önce iletişimin, sonra ülkenin kurtulduğunu söyledi.

O Gece 7/24 Kesintisiz İletişim Sağladık

Darbe gecesinde durum anlaşılır anlaşılmaz düzenleyici kurum ile iletişime geçtiklerini aktaran Kutlu, “Genelkurmay, Akıncılar ve Eskişehir Hava Üssü gibi kalkışmaya katılan askeri yerlerin bağlantı noktalarının devre dışı bırakılmasını ve güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu noktalardaki veri hızının artırılmasını sağladık. Darbe girişimi gecesi ve sonrasında, her türlü saldırı ve engellemeyi başarıyla geri püskürterek 7/24 kesintisiz iletişim sağladık. Sistemlerimizi farklı noktalardan gelebilecek saldırılara karşı tam yedekli olarak çalıştırdık. Teknik başta olmak üzere stratejik birimlerde çalışan personellerimiz görevlerinin başındaydı.” şeklinde konuştu.

"15 Temmuz`da Ücretsiz 120 Dakika Konuşma Hizmeti"

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü için çeşitli etkinlikler planladıklarını ifade eden Kutlu, sözlerine şöyle devam etti: “15 Temmuz`da tüm mobil müşterilerimize gün boyunca ücretsiz kullanabilecekleri şebeke içi sınırsız dakika ve yurt içi her yöne geçerli 120 dakika konuşma hizmeti tanımlayacağız. Sabit internet kullanıcılarımızın ise 15 Temmuz`da yapacakları internet kullanımları Adil Kullanım Noktası`na (AKN) dahil edilmeyecek ve AKN`yi aşmaları sebebiyle hız düşümü yaşayan abonelerimizin hızları, mevcut paket hızlarına yükseltilecek.”

AA