• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
Ebu Cehil(Rex) kıtalar dolaşıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ / ANALİZ

ABD Tarafından Katar`ın Yatırım Ayakları İle 12-13 Milyar Doları Hortumlandı

Geçen günlerde “Damarlarında petrol dolaşan adam: Rex!” diye bir analiz yapmış ExxonMobil`in bu eski şövalyesinin(CEO`sunun) herkes tarafından “ne kadar sevildiğini” anlatmaya çalışmıştık. Biliyorsunuz bizim Rex, İstanbul`da düzenlenen 22. Dünya Petrol Kongresi`nde o meşhur ödülü kaptıktan sonra, geçen aylarda ABD tarafından yatırım ayakları ile 12-13 milyar doları hortumladığı Katar`a gitmişti. Hızla Kuveyt`e uğradıktan sonra şimdi de Suudi sarayında. Burada aklıma saygı ve rahmetle anarak üstad Arif Nihat Asya`nın meşhur “Naat” inden birkaç mısra aktarmak geldi:

Yeryüzünde riya, inkar, hıyanet
Altın devrini yaşıyor...
Diller, sayfalar, satırlar
“Ebu Leheb öldü” diyorlar;

Ebu Leheb ölmedi ya Muhammed!
Ebu Cehil; kıt`alar dolaşıyor...

Neler duydu şu dünyada
Mevlidine hayran kulaklarımız;
Ne adlar ezberledi ey nebi!
Adına alışkın dudaklarımız..
Artık yolunu bilmiyor,
Artık yolunu unuttu
Ayaklarımız
Kâbe`ne siyahlar
Yakışmamıştır ya Muhammed!
Bugünkü kadar!

Kumlar Nerede Saraylar Nerede…?

Gerçekten de Kâbe`ye bu günlerdeki kadar siyah renk yakışmamıştır herhalde. Hâsılı Rex durmuyor kıtalar dolaşmaya devam ediyor. Bu günlerde karalar giymiş Kâbe`nin yakınlarında, Suudi sarayında. Tabii Suudi sarayı deyince aklıma yine aynı Naat` ten bir mısra geldi: “Seccaden kumlardı…”
Kumlar nerede saraylar nerede…?
Neyse konumuza dönecek olursak aslında bizim Rex gariban bir şövalye; ne emrediliyorsa onu yapıyor, yat yat, kalk kalk, gez gez, ne yapsın ekmek parası…

Ebu Leheb Ölmedi… Ebu Cehil Kıtalar Dolaşıyor!

Modern Ebu Cehil(Rex Tillerson), bugünlerde de bize göre Ebu Leheb`ten pek de farklı olmayan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, tarafından Cidde'de kabul ediliyor. Suudi Arabistan resmî haber ajansı SPA'nın haberine göre, Cidde kentindeki Selam Sarayı'nda Kral Selman tarafından gerçekleşen kabulde, terör ve finansmanı ile mücadele başta olmak üzere, son dönemde yaşanan bölgesel konular ile uluslararası toplumun gündemindeki meseleler ve iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınmış. Tabii bunlar işin resmi söylemi; kim bilir sarayda ne fındıklar kırılmış, Ümmetin hangi zengin kaynakları peşkeş çekilmiştir? Orası bilinmez…

Yani Ne Olabilir?

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Kral Selman ile görüşmesinin ardından Katar'a ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Bahreyn Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri dışişleri bakanları ile ortak bir toplantı yapmış. Ancak basına kapalı toplantı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmamış. Biz bu bilgileri merak etmiyoruz! Yani ne olabilir?

Rex: "Bence Katar, Tutumları Konusunda Son Derece Net Ve Bence Bunlar Çok Makul"

Katar hakkında 21 Haziran`da “"Körfez ülkeleri arasında devam eden anlaşmazlık bağlamında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikler, Mısır ve Bahreyn tarafından koordine edilen bir talep listesinin hazırlandığını anlıyoruz. Umuyoruz ki bu liste mantıklı ve üzerinde harekete geçmeye müsaittir ve kısa zaman içinde Katar'a sunulur” diyen Rex, Katar ABD`ye milyarlarca dolar yatırım yapınca önceki günde Katar ziyaretinde şöyle dedi: "Bence Katar, tutumları konusunda son derece net. Ve bence bunlar çok makul"

Allah`a Şükür Ki Bunlar Ahmak

Allah`a şükür ki bunlar ahmak. Ve yine Allah`a şükür ki bunların sihirlerinden etkilenmeyen bir akıl bizlere nasip etmiş. Yahu siz kimi uyutuyorsunuz! Çocukken yani daha önceleri Mobil ve sair şeyleri sevdiğimiz ve Amerikan kovboy filmlerini izlediğimiz günler de bununla yetinmez, ABD kahramanlarının çizgi romanlarını da okurduk. Yaşı müsait olanlar bilir: Texas-tomiks, Süpermen… falan filan. Bir çizgi romanın ismi de “Mandrake” idi. Garibim “mandrake” sihirbazdı.

Şapka Bıyık Siyah Saç: Tıpkı Bizim”Mandrake”

Hatırlıyor musunuz geçen ay Trump(bu adamın ismini her yazdığımda parmaklarım “turp” yazmak istiyor), Suudi kralı Selman ve Mısır firavunu Sisi, ışık saçan bir küreye el basarak bir şeyler yapmışlardı? (herhalde yemin etmişlerdir) O garip görüntü aklıma bizim “Mandrake”yi getirdi… O da öyle şeylerle uğraşırdı… Ama o günlerde biz bunu yutuyorduk; hem çocuktuk, hem de Mobil`i seviyorduk! Şimdi hem yetişkin olduk, hem de Müslüman… Yani yutmak istesek te yutamıyoruz bu sihirleri, insanın boğazında düğümleniveriyor. Hâsılı Trump`a bir silindir şapka tak, bir bıyık, saçıda siyaha boya, tıpkı bizim”Mandrake”

Katar Işık Saçan Kürede “Son Derece Net Ve Makul” Görünüvermiştir

Allem edip kullem edip Katar`ın milyarlarını şapkana doldurduktan sonra; daha önce “terörü destekleyen” Katar, ışık saçan kürede “son derece net ve makul” görünüvermiştir. Mandrake Trump`ta bunu yuttuğumuzu zannetmiştir! Heey Trump, geçti o sömürge kültürü ile büyüyen nesil, sür eşeğini… Niğde`ye değil, orası bizim! Son sözlerimiz yine üstadın “naat” inden olsun:

Bayram yaptı yabanlar
Semave`yi boşaltıp;
Save`yi dolduranlar
Atını hendeklerden – bir atlayışta –
Aşırdı aşıranlar…
Ağlasın Yesrib!
Ağlasın Selmanlar...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir