• DOLAR 32.513
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2423.348
  • ...
"15 Temmuz başarılı olsaydı İslam alemi için büyük bir yıkım olacaktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, ABD destekli gerçekleşen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü ve darbe gecesinde yaşananlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde sadece Türkiye için değil İslam alemi için büyük bir yıkım olacağını belirten Göral, darbe girişimi ile Türkiye'nin şahsında tüm İslam ülkelerine büyük bir darbe vurulmasının hedeflendiğini belirtti.

Darbe girişiminin Türkiye açısından çok büyük bir tehlike olduğunu belirten Göral, "Allah'a şükür bu darbe en iyi bir şekilde atlatıldı. Fakat geçen bu bir yıllık zaman zarfında bunun sonuçlarının ne kadar kötü olacağı daha da iyi anlaşıldı. Eğer bu darbe başarılı olmuş olsaydı sadece Türkiye için değil tüm İslam alemi için büyük bir yıkım olacaktı. Bu darbede hedef olarak Türkiye'nin seçilmesindeki neden de buydu. Bu darbenin amacı, Türkiye'nin şahsında tüm İslam ülkelerine büyük bir darbe vurmaktı. Ama Allah'a şükür bu darbe atlatılmış oldu." dedi.

Göral, "Bu tehlike halen tamamıyla bitmemiştir. FETÖ yapılanmasının en iyi şekilde tespit edilip bunların bertaraf edilmesi ve temizlenmesi gerekir. Bu tehlikenin önlenebilmesi içinde gerekli önlemlerin alınması gerekir. Yine bu darbeyi hem devlet olarak hem de halk olarak asla unutmamamız gerekir. Bu darbeyi sürekli hatırlamamız, böyle bir tehlikenin tekrar yaşanmaması için herkesin kendi çapında elinden geldiği kadar yardımcı ve uyanık olmaları gerekir." ifadelerini kullandı.

"Selaların okunması millette büyük bir aşk ve heyecan oluşturdu"

Darbe gecesi camilerde okunan selaların hakle büyük bir cesaret verdiğini belirten Göral, "15 Temmuz darbe girişiminde Diyanet'in ve çalışanlarının çok büyük katkıları oldu. Darbe girişiminin başlamasıyla Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez'in talimatıyla Türkiye genelinde tüm camilerimizde selalar okundu. Bir darbe girişimi esnasında camilerde selaların okunması millette büyük bir aşk ve heyecan oluşturdu. Sokaklara çıkma konusunda bir cesaret ve heyecan verdi. Darbe gecesi okunan bu selaların önemi kesinlikle göz ardı edilemez. 15 Temmuzda Diyanet yapması gerekeni yapmıştır. Bu şekilde de bu darbe girişiminin önlenmesi ile alakalı olarak büyük bir yardımı olmuştur." şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde çok vahim sonuçlara yol açacağını belirten Göral, şunları söyledi:

"Başarıya ulaşmadığı halde 250 kadar şehidimiz var. Binlerce gazimiz ve yaralımız var. Bu darbe girişimi başarılı olmuş olsaydı. Çok daha büyük katliamlar yapılacaktı. Bu girişim 12 Eylül, 1960 ve 28 Şubat darbesinden daha kötü sonuçlara yol açacaktı. Bu darbede halkın topyekun karşı koyması vardı. Bir millet topa, tüfeğe, tanka ve silaha karşı durup göğsünü siper ediyor. Böyle bir durumda da büyük katliamlar yapılacaktı. Rabbim gerçekten bu konuda ülkemizi esirgedi. Allah'a ne kadar şükretsek de azdır."

Batı ülkelerinin, diğer İslam ülkelerinde meydana getirdiği parçalanmışlığın bir benzerini de Türkiye'de FETÖ eliyle gerçekleştirmeye çalıştığını ve FETÖ'nün batılı ülkelerin bir taşeronu olduğunu ifade eden Göral, "Ben 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ terör örgütünü sadece bir taşeron olarak görüyorum. Bunlar dış güçlerin ABD'nin, İsrail'in ve Avrupa'daki bazı ülkelerin taşeron bir örgütüydü. Buradaki en büyük kazanç yine onların olacaktı. Dış güçler bunu bu şekilde istediği için bu işi bunlara yaptırdı. İşin en acı tarafı da bunu din kisvesi adı altında dini bir cemaat gibiymiş gibi görünüp ve böyle bir yapının darbeye kalkışması işin en acı tarafıdır. Halkın gözünde diğer dini cemaatleri karalayacaklardı. Sanki diğer dini cemaatlerde bu FETÖ terör örgütüymüş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Hem din bir nevi kötülenmiş olacaktı. Hem dini cemaatler hem Türkiye gibi lider bir devletin kendi kontrolleri altına alıp istediklerini yaptıracaklardı." diye konuştu.

Milletin cesareti ve feraseti ile darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını sözlerine ekleyen Göral, "Halkımız gerçekten imanlı bir halktır. Geçmişi belli olan bir halk. Bu halkın birlik ve beraberlik içinde olduğu zaman Allah'ın yardımıyla neler yapabileceğini, nasıl bir güce sahip olduğunu 15 Temmuz'da en iyi şekilde gördük. Bunu tüm düşmanlara en iyi şekilde göstermiştir." diye belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir