• DOLAR 32.504
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2488.163
  • ...
Kepçe yüklü TIR üst geçide çarptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez GAP Mahallesi TPAO Bulvarında kepçe taşıyan seyir halindeki TIR, üstgeçide çarptı.

Edinilen bilgiye göre, saat 12.00 sıralarında Diyarbakır istikametinden Siirt istikametine seyir halindeki kepçe yüklü 21 AU 044 plakalı TIR, eski Devlet Hastanesi Kavşağından geçerek Şevket Başak Köprülü Kavşağına varmadan üstgeçide çarptı. O esnada yolun karşısına geçmek isteyen bazı kişiler korku dolu anlar yaşadı.

Çarpmadan sonra uzun uğraşlar sonucu TIR'ın üzerinde bulunan kepçenin yüksekliği indirilerek TIR yoluna devam etti. 

Daha önce aynı üst geçitte defalarca kazaların yaşadığını söyleyen vatandaşlar, tepki göstererek üstgeçidin bir an önce düzeltilmesini istediler.

Üstgeçittin yüksekliği en az 5 buçuk metre olması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, üstgeçidin yerden yüksekliği 4 metre 80 santim olarak yazıldığını yapılan yol çalışmaları sonrası yaklaşık yarım metre kısaldığından dolayı kazalara davetiye çıkardığını söylediler.

"Yükseklik sıkıntısı var"

Defalarca kazalara şahit olduğunu dile getiren vatandaşlardan Abdurrahim Zengin, "Bu köprü, başlangıçta yayaların geçmesi için yapıldı. Fakat köprüden yaşlılar, kalp hastaları ve tansiyonu olanlar geçemiyor. Çünkü gerek köprünün şekli gerekse köprünün yerleştirilmesi oldukça sıkıntı yaratıyor. Köprü yapıldığı zaman alt ve üst geçitler yoktu. Alt ve üst geçitler yapıldıktan sonra yükseklik farkından dolayı, yaklaşık her hafta bir kişi çarpıyor. Şoförler dikkatli değil. Yükseklik sıkıntısı var. Bir an önce yetkili birimlerin köprüye müdahale etmesi gerekir. Gerekenlerin yapılmasını istiyoruz, çünkü ciddi bir tehlike arz ediyor. Bu 3'ncü kazadır burada oluyor. İlgilenen yok, maalesef memleket sahipsiz." ifadelerini kullandı.

"Birilerinin ölmesi mi gerekiyor" şeklinde konuşarak vatandaşlardan Veysi Çakır, şunları aktardı: "Üst geçidin bu durumu belediye ve karayollarının nereye harcandığı bilinmeyen lüzumsuz para harcamalarıdır. Yetkililer üst geçit sorununu bir kaza yaşandıktan sonra mı yapacaklardı. Birilerinin yaralanıp, ölmesi mi gerekiyor. Bu üstgeçide yaşanan kazalar büyük bir patlama olmuş gibi ses çıkarıyor." (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir