• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
DESOB'dan 15 Temmuz darbe girişimi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (DESOB) Başkanlığı ve 42 meslek odası, ABD destekli darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, geçtiğimiz yıl halka saldıran kirli ellerin kırıldığını söyledi.

Bu kalkışmayı takiben Türkiye'nin büyük bir travma ve sarsıntı geçirdiğini belirten Ebedinoğlu, "Elbette ve tabiatıyla ekonomimiz de bu saldırıdan aynı şekilde olumsuz etkilenmiştir. Şükürler olsun ki milletimizin azmi ve kararlılığı sayesinde kısa bir süre içerisinde bu olumsuzluklar ve badireler atlatılmıştır. Dimdik ayakta durabilmek, milletimizi ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarabilmek için rehavete kapılmadan çalışmalıyız ve hedeflerimize ulaşmak için birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, gayret ve çaba göstermeliyiz." dedi.

Darbe girişiminde şehit edilenlere Allah'tan rahmet, gazilere de acil şifalar dileyen Ebedinoğlu, "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın cesaretli ve kararlı duruşu ile altın harflerle tarihimize yazdığımız bu destanın yıl dönümünde kanlarını bu topraklara dökerek, şehitlik mertebesine erişen 249 şehidimize Allah'tan rahmet, 2 bin 301 gazimize de yeniden acil şifalar ve iyilikler temenni ediyoruz. Biz esnaf ve sanatkârlar teşkilatı olarak; ülkemizin geleceğine güveniyor, milletler camiası içerisinde ülkemizin hak ettiği en iyi yere en kısa sürede ulaşacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Suat Tink - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir