• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Akçakale'de 15 Temmuz Şehitleri için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale halkı, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında destan yazan kahramanları anmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen etkinliklerin 2'nci gününde de Süleyman Şah İlkokulu bahçesinde mevlit etkinliği düzenleyerek nöbete devam etti.

Sela ve ezan okunmasıyla belediye tarafından organize edilen programın yapıldığı alanda bulunan vatandaşlar, okul bahçesine serilen halıların üzerinde hep birlikte saf tutarak akşam namazını kıldı.

Ardından Grup Hafızlar tarafından duygu yüklü bir ilahi dinletisi sunuldu. Daha sonra sahneye semazenler çıktı. Kâinatın oluşumu, insanın dirilişi ve Allah sevgisini simgeleyen sema gösterisi, küçükten büyüğe herkes tarafından ilgiyle izlendi.

15 Temmuz'da hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Programın devam eden bölümünde; o gece gönlünde imanı, dilinde tekbiri, Türkiye bayrağı ile meydanlara çıkan o insanlar için mevlit okundu, dualar edildi. Ardından, tüm katılımcılara mevlit şerbeti ikram edildi.
İkinci gün etkinlikleri, "15 Temmuz'da Yaşananlar" konulu sinevizyon gösterisi ve bölgeye özgü bir lezzet olan lebeni aşı ikramıyla sona erdi. (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir