• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
"15 Temmuz darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altındaki Gaziantep'teki oda ve borsalar ile Hak-İş, Memur-Sen, Kamu-Sen, TİSK, Türk-İŞ, TESK ve TZOB temsilcilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlenerek, ortak bildiri yayımlandı.

Ortak bildiri, Gaziantep Sanayi Odasında (GSO) düzenlenen basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşıldı.

Bildiriyi okuyan GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, darbe girişimi sırasındaki olaylarda şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diledi.

15 Temmuz darbe girişiminin, darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğunu belirten Topçuoğlu, "Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıl dönümüne giriyoruz. İki hafta boyunca da farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Biz 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Harbi'nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fetullahçı Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı." dedi.

İnsanların özgürlüğüne kast eden bu saldırı karşısında dimdik durulduğuna değinen Topçuoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Darbe girişiminin asıl amacı ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Aslında darbe teşebbüsünün nihai amacı Türkiye'yi bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti ama Allah'a şükürler olsun, milletimiz cesareti, feraseti ile bu belayı, fitneyi durdurdu. Milletimiz özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu."

Siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve medyanın darbe girişimine karşı durarak, büyük bir başarı elde ettiğini dile getiren Topçuoğlu, "Haince planlanmış bu darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Türkiye 15 Temmuz'da en zor sınavını büyük başarıyla vermiştir. Hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar da güçlü olduğunu herkese gösterdik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadelede 250 vatandaşımız şehit oldu. 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu." ifadelerini kullandı.

Bir daha böyle girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadelenin her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Topçuoğlu, "Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalı. En az 15 Temmuz kadar darbe girişiminden sonrası da ülkemiz açısından zorlu bir süreç oldu. Darbe girişimi sonrası toplum büyük bir travma yaşadı. FETÖ yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Fakat Allah'a şükür, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bunların hepsini de kısa sürede atlattık. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5'lik bir büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk 6 ayında tam bir milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık." şeklinde konuştu.

"Yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor"

Yeni bir atılım sürecinin başlatılması gerektiğini belirten Topçuoğlu, şunları söyledi: "Emin olun, bizim son bir yılda yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bir daha ayağa kalkamazdı ama biz dimdik ayaktayız. Böyle bir coğrafyada en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını yaptık ama kesinlikle rehavete kapılmayacağız. Yapacak daha çok işimiz, büyük hedeflerimiz var. 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Ayağımızdaki prangaları çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda ve ihracatta her alanda yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini arttırmalı, kazanımlarımızı güçlendirerek ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde yeni bir reform süreci başlatmalıyız."

15 Temmuz'u asla unutmayıp, unutturmayacaklarını sözlerine ekleyen Topçuoğlu, "Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz. Bizler ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz: Türkiye'nin sivil toplumu olarak 15 Temmuz'u asla ve asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz." dedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir