• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
"Kur`an kurslarına bu yıl talep fazla"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, köylerde faaliyet yürüten yaz Kur'an kurslarını ziyaret ederek, Kur'an eğitimini alan çocuklarla bir araya geldi.

Köylerde yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencilerin heyecan ve mutluluğunun gurur verici olduğunu ifade eden Erhan, öğrencilerin öğrendikleri Kur'an eğitimini hayat boyu yaşamaları dilediğinde bulundu.

Kur'an kurslarına yoğun bir katılımın olduğunu vurgulayan Erhan, "Yaz Kur'an kurslarımız Batman'da hakikaten çocuklarımızın katılımıyla büyük coşkuyla sürüyor. Geçmiş yıllara oranla çocuklarımızın taleplerinin fazla olduğunu gözlemliyoruz. Bu açıdan velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Özellikle kendi görevlilerimizle birlikte imam hatip, müezzin olmak üzere Kur'an kurslarımıza ilaveten yaklaşık 350 kişi geçici görevli eleman almış durumdayız. Bunlarla da takviye olarak kurslarımıza, camilerimize ve vatandaşlarımızın talep ettiği mahallelerde kurslar açarak, onların dini, milli, manevi duygularla beslenmesi ve bezenmesi için çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürmeye devam ediyoruz." dedi.

Kur'an kurslarını ellerinden geldiği kadarıyla ziyaret ettiklerini kaydeden Erhan, "Eğitimlerin verimli bir şekilde sürdüğünü görüyoruz. Zaman zaman kenar mahalle köylerimizde kurslarda eğitim alan çocuklarımızı ziyaret ediyoruz. Burada çocuklarımızın yoğun katılımı bizi sevindiriyor. Çocuklarımızın dini eğitimlerinde emek verip çaba sarf eden, onlara Kur'an-ı Kerim'i öğretmek için gayret eden tüm hocalarımızı kutluyorum." diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir