• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Dengbejlerden 15 Temmuz direnişi için ağıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta, ABD destekli gerçekleşen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla, dengbejler de yazdıkları Kürtçe ağıtları seslendirerek darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdiler.

FETÖ'nün geçen yıl 15 Temmuz'daki darbe girişimi, Türkiye genelinde olduğu gibi Muş'ta de büyük tepkiye neden olmuştu. 15 Temmuz akşamından itibaren sokakları terk etmeyen binlerce vatandaş, yürüyüş yaparak sloganlarla darbe girişimine tepki göstermişlerdi.

Darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla bir araya gelen Muşlu dengbejler yazdıkları şiir, türkü ve ağıtları okuyarak darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdiler.

Dengbej ve şair Mehmet Emin Bakan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla toplandıklarını dile getirerek, şehitleri andıklarını söyledi.

Bakan, "Şehitlerimizin vefakârlığı ve kahramanlığını dile getirmek çok zor. Şehitlik büyük bir mertebe. Allah onlara nasip etti, tüm Müslümanlara nasip olur inşallah. Bu gün hüzün ve gururu aynı anda yaşıyoruz. Bir yanda şehitlerimiz için hüzünlenirken diğer yandan kahramanlıklarıyla gurur duyuyoruz. Allah ülkemizi muhafaza etsin, hainlere fırsat vermesin." ifadelerini kullandı.

Okudukları ağıt ve türkülerle darbeye karşı tepkilerini dile getirdiklerini söyleyen Dengbej Fikret Aktaş ise "Biz dengbejler bugün 15 Temmuz için burada toplanarak Kürtçe türküler, ağıtlar okuyarak şehitlerimiz andık. Allah 15 Temmuz'u bir daha bizlere yaşatmasın. Allah birlik ve beraberliğimizi arttırsın ve hainlere fırsat vermesin. Biz dengbejler de söylediğimiz ağıt ve türkülerle darbeye karşı tepkimizi dile getirdik." şeklinde konuştu.  (Ayetullah Tarhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir