• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
"15 Temmuz ruhu yaşatılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ'nün ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) bünyesinde faaliyet gösteren kuruluş başkanları ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, milletin 15 Temmuz gecesi sergilediği birlik ve beraberlik ruhunun gelecek kuşaklara aktarılması gerektiği belirtildi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) binasında gerçekleşen toplantıya, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, Hububat Bakliyat Yağlıtohumlar ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu ile GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz katıldı.

Gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantısının ardından ortak bir açıklama yaparak 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, birlik ve beraberlik çağrısı yaptılar.

GAİB Başkanlar Kurulu adına bir açıklama yapan GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, FETÖ'nün darbe girişimini lanetlediklerini belirterek, ihracatçılar olarak Türkiye'nin huzuru ve refahı için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Çıkmaz, "15 Temmuz yeni Türkiye'nin doğuşunun destanıdır. 15 Temmuz'da dost-düşman tüm dünya, Türkiye milletinin vatanına ve bayrağına nasıl sahip çıktığını ve bu kutsal değerler için canını nasıl hiçe saydığını görmüştür. 15 Temmuz'da ekonomimizin ne kadar sağlam olduğunu, ülkemizde ve dünyada meydana gelen olumsuzluklardan çok fazla etkilenmediğini bir daha göstermiştir. 15 Temmuz gecesi darbe yapmak isteyen hainlere adeta darbe yapan ve onların darbe heveslerini kursaklarında bırakan milletimize sonsuz teşekkür ediyoruz."dedi.

Milletin sokaklara ve meydanlara çıkarak 15 Temmuz gecesi sergilediği birlik ve beraberlik ruhunun gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirten Çıkmaz, şunları söyledi:

"Hükümetimizin dirayetli ve kararlı tutumu ile alınan doğru kararlar sonucu Türkiye ekonomisi de bu zorlu süreçten ciddi bir yara almadan çıkmış, böylesine önemli bir sınavı büyük başarı ile geçmiştir. Biz ihracatçılar da, hükümetimizin politikaları doğrultusunda dünyanın dört bir tarafına daha fazla ihracat yapmak, ülkemizin kalkınmasına ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkı sağlamak için gece-gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Ülke kalkınmasına giden bu yolda, karşımıza çıkacak her türlü güçlüğü aşacak azim, birikim ve tecrübeye sahip olan ihracatçılarımız, 15 Temmuz'dan bu yana geçen bir yıllık süreçte önemli başarılara imza atmış, 2017 ihracat rakamlarına bakıldığında ihracatımızdaki artış oranları gözükecektir."

"Tarihi bir dönüm noktasıdır"

Darbe girişiminin yaşandığı karanlık geceden aydınlık Türkiye'ye giden yolda alınacak önemli mesajlar bulunduğunu da söyleyen Çıkmaz, "Türkiye olarak karanlık bir geceden aydınlık bir sabaha uyandık. O karanlık geceyi olumsuzluklarından daha çok, ülkemize, birlik ve beraberliğimize kattıkları ile anmak gerekmektedir. 15 Temmuz gecesi verilen bu mücadele tarihi bir dönüm noktasıdır. Türkiye olarak bir daha asla yaşanmasını istemediğimiz bu menfur olaydan, birlik ve beraberliğini sağlamış, darbecilere, teröre ve hainlere karşı tek vücut olmuş bir şekilde çıktık. Ülke olarak büyük bir sinerji yakaladık."diye konuştu.

15 Temmuz gecesi şehitlerine Allah'tan rahmet ve gazilere de sağlık dileyen Çıkmaz, son olarak ise, şunları kaydetti:

 "FETÖ'nün bu hain darbe girişimi kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde püskürtülmüştür. Tüm şehitlerimize bir kez daha yüce Allah'tan rahmet diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyoruz. Son olarak, bir daha böylesine kötü menfur bir kalkışmanın yaşanmamasını dilerken, ihracatçılar olarak ülkemizin geleceğine güvenle baktığımızı da ifade etmek istiyoruz. Umutsuzluk, yılgınlık, karamsarlık gibi düşünceleri beynimizden tamamen silerek, ülkemizi her anlamda dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmak için elimizden gelen gayreti göstereceğimize kimsenin şüphesi olmasın." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir