• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
İki çocuğuyla ortadan kaybolan kadından haber alınamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'ın Seyitler Mahallesi'nde ikamet eden, eşi cezaevinde olan 25 yaşındaki Ceylan Sağdıç bakkala gidiyorum diyerek iki çocuğunu alıp ortadan kaybolduğu iddia edildi. Akli dengesinin yerinde olmadığı ve psikolojik sorunlarının olduğu belirtilen kadından sekiz gündür haber alınamıyor.

"Hayatlarından endişe duyuyoruz"

Konu ile ilgili İLKHA'ya konuşan kayıp kadının Görümcesi Neşe Sağdıç, yeğenlerinin ve yengesinin kimlerin elinde ya da nerede olduklarını bilmediklerini ve hayatlarından endişe duyduklarını ifade etti.

Sağdıç, "Yengem 2015 yılından beri psikolojik tedavi görüyor. Kendisi ağır depresyon geçirmekte, akıl ve ruh sağlığı tam yerinde değil. Gaziantep Eğitim Ve Araştırma Hastanesinden de intihar düşüncelerinin olduğunun ve hayati tehlikesinin devam ettiğine dair raporları elimizde mevcut. 5 Temmuz günü evden biri iki, biri altı yaşında iki çocuğunu alarak, kimlikleri üzerinde olmadan, kimseye haber vermeden, markete gideceğim diye evden ayrıldı. O günden sonra bir daha kendisine ulaşamadık." dedi,

Kendisinin intihara meyilli olduğunu, hem kendisinin hem de yeğenlerinin hayatlarından endişe ettiklerini belirten Sağdıç, "Onlar hakkında hiçbir bilgimiz yok. Nerede olduklarını bilmiyoruz, kimin eline düştüklerini bilmiyoruz. Yengem akıl ve ruh sağlığı yerinde olmadığı için herkese inanabilecek bir vaziyette. Çünkü herkes tarafından kandırılmaya çok müsait. Çocukların(yeğenlerimin) can güvenliğinden, yengemin can güvenliğinden endişe ediyoruz. Onları bir an önce kim nerede görürse en azından bize bir şekilde haber vermelerini istiyoruz. Bir yerde bir iz bulursak iyi olur. Çünkü kendisi şu an ne düşünüyor bilmiyor, kafasında ne kurarak gittiğini bilmiyor, kendi kafasında takıntılar oluşturuyor ve hiçbir şey düşünmeden ona göre hareket ediyor. Üzerinde para yok, telefon yok, kimlik yok." diye konuştu.

Sürekli kullanması gereken ilaçları bir haftadır kullanmadığını, her an kriz geçirebileceğine dikkat çeken Sağdıç, "Çocuklar da yaş olarak dışarıda kalacak durumda değiller. O yüzden insanlık adına akıbetlerini de merak ediyoruz. Neredeler hiçbir haberimiz yok. İnsanlık adına, gören, bir yerde duyan zaten yengemin hal ve hareketlerinden onun hasta olduğunu anlayacaklardır. Bize ulaşmalarını bir şekilde bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Dediğim gibi şu an nerde oldukları hakkında hiçbir bilgimiz yok. Hayatlarından da endişe ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Sakarya'da Suriyeli kadının başına gelenler bizleri korkutuyor"

Yengesinin sığınma evlerinde kalamayacağını, çünkü kalabalık ortamlarda kesinlikle dayanamadığını belirten kayıp kadının görümcesi, yengesinin başına, Sakarya'daki Suriyeli kadının ve çocuklarının başına gelen benzer bir olayın gelmesinden korktuklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Başına her şey gelmiş olabilir. O yüzden biz artık onlara bir şekilde ulaşmak istiyoruz. Yanında İki çocuğu var biri iki, biri altı yaşında. Biz Midyat Savcılığına birkaç kez çıktık, Midyat emniyetine, Mardin Savcısına dün gittik görüştük, Siverek Emniyetine gittik. Çünkü ilk olarak Siverek'te görülmüş ama hiçbir netice alamadık. Siverek'te bırakılmış. Mardin Savcısı ile dün görüştük. Ondan önce iki kez Midyat Savcısı ile görüştük ama hiçbir şekilde bir neticeye ulaşamadık. Hiçbir şekilde onlara ulaşamıyoruz. Durumları hakkında bir bilgi alamıyoruz maalesef bu konuda en azından gören duyan varsa bize bir yardımcı olmalarını rica ediyoruz."

Kadının kayınpederi Muhyeddin Sağdıç ve kayınvalidesi Gülcan Sağdıç ise gözyaşları içinde gelini ve torunlarının bir an önce bulunmalarını, onları görenlerin Allah rızası için emniyete bildirmelerini istediler.

Kadını ve çocukları görenlerin insanlık namına en yakın karakola bildirmeleri, ya da 0 543 566 9353 numaralı telefonu aramaları istendi. (Süleyman Tunç - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir