• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi - 13. 07. 2017
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- 15 Temmuz'un birinci yılı

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'na katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Brüksel'de Türk ve yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelecek, Strazburg'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına iştirak edecek.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında Türkiye'de ağırladığı yabancı basın mensupları ve ulusal basınla bir araya gelecek.

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenecek "Bu Bayrak Bize Emanet" programına katılacak.

- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ankara Ticaret Odası, Ankara Valiliği ve Ankara Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen "15 Temmuz ve Kalkınma Paneli"ne iştirak edecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Dünya genelindeki Türk temsilcilikleri ve vatandaşlarının FETÖ'nün geçen yılki darbe girişiminin yıl dönümü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü anma etkinlikleri takip ediliyor.

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Abdurrahman Suveyhili, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

3- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Abdurrahman Suveyhli ile görüşecek, Gambiya Dışişleri, Uluslararası İş Birliği ve Yurtdışında Yaşayan Gambiyalılar Bakanı Ousainou Darboe'yı kabul edecek.

4- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani'yi kabul edecek, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'na katılacak.4- TÜİK, mayıs ayına ilişkin sanayi ciro endeksini açıklayacak.

6- Musul kent merkezinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

8- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

9- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir