• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
"15 Temmuz`da halk darbeyi bertaraf etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla "Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz İhaneti" adlı panel düzenlendi.

Üniversitenin kongre merkezinde gerçekleştirilen panel, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Panelde konuşma yapan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, dış güçlerin güçlü bir Türkiye'yi hiçbir zaman istemeyeceklerini söyledi.

Ağırakça, "Sümüklü, herkesin emrine itaat eden, ABD güdümünden çıkmayan, asla İsrail'i kızdırmayan, İngiltere'yi razı eden güçsüz bir Türkiye istiyorlar. Zeki ve aklı olmayan, dini bir cemaat gibi görünen fakat 1968'den beri birilerinin güdümünde olan Fetullah Gülen adında bir adamı ve grubunu seçtiler, bunları devreye soktular. Türkiye'ye adeta çelme takmak için bir darbe tezgâhladılar." dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde beklenmedik bir şekilde darbe kalkışmasında bulunulduğunu dile getiren Ağırakça, sözlerine şöyle devam etti:

"15 Temmuz'a geldiğimizde birçok şeyi bahane ettiler. Türkiye iktidarını ve güçlü bir hükümeti yok etmenin yollarını aradılar, olmadı. Ne gezi parkında ne diğer manevralarda olmadı, olmayacak. Bu sefer aniden, hiç beklemediğimiz anda bir askeri kalkışma... Kalkışmanın olduğu saatlerde ben köprüye doğru yola çıktım. Hanım beni aradı, 'Reis televizyona çıkmış, telefondan bağlantı kurmuşlar.' dedi. 'Ne diyor?' dedim. Telefon kamerasını televizyona doğru götürdü. Reis halkı sokağa davet ediyordu. Ben sokaktaydım, 10 dakika içerisinde insanlar evlerden yağmur gibi yağmaya başladı. Yarım saat içerisinde Kısıklı'dan köprüye kadar on binlerce insan bir anda bir yerden boşaldı ve köprüye doğru gittik. İnanın, o meydanlara çıkanlar asla ölüm nedir diye düşünmeden çıkmışlardı."

"Öyle bir direniş oldu ki bu sefer halk darbeyi bertaraf etti." diyen Ağırakça, "Aynı şekilde Diyanet İşleri Başkanlığının o anda başlattığı sala hamlesiyle gece yarısından itibaren Türkiye'nin her tarafındaki camilerimizde sala okunmaya başlandı, tekbirler getirilmeye başlandı. Bu halka büyük bir isteklendirme kazandırdı ve dolayısıyla şöyle bir sloganımız ortaya çıktı: Darbeler ezan susturuyordu, bu sefer ezanlar darbeyi susturdu. Bunlar bir gün sokağa çıkacaklarını söylüyorlardı. Çıktılar ama onları bertaraf ettik. Onlara destek verenler kim olursa olsun asla affedilmemelidir. Çünkü onlar bizi yok edecekti. Bizi öldürecektiler, çoğumuz hayatta olmayacaktık." şeklinde konuştu.

Programa Ağırakça'nın yanı sıra Dicle Üniversite Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ve öğretim görevlileri katıldı. (Emrah Deniz - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir