• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"15 Temmuz`u hamasete dönüştürmeden hamdimizi artırmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara" başlıklı "15 Temmuz Özel Sergisi" düzenledi.

Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin sergi salonunda düzenlenen programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, burada katılımcılara hitap etti.

15 Temmuz gecesinde canlarını tanklara, toplara siper eden bütün şehitlere Allah'tan rahmet diliyen Görmez, dün 22'nci sene-i devriyesinde anılan Srebrenitsa şehitlerini de andı.

Görmez, "Bütün dünyanın gözü önünde Bosna Savaşı'nda yaşanan Srebrenitsa katliamının sene-i devriyesini dün yaşadık. Son yıllarda ve bütün zamanlarda zalimlerin zulmüne uğrayarak can veren bütün şühedaya Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin Çanakkale şehitleriyle, Sakarya şehitleriyle, Malazgirt şehitleriyle, Bedir, Uhud, Hendek şehitleriyle buluşmalarını Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

15 Temmuz'un yıl dönümünde asla unutulmaması gereken 6 önemli konu olduğunu belirten Görmez, bu önemli konuların gelecek nesillere de unutturulmaması gerektiğini söyledi.

"15 Temmuz'un sene-i devriyesinde asla unutmamamız gereken birinci husus, o gece bizim şahsi çabalarımızdan öte, bizi yoktan var eden Rabbimizin inayeti, lütfu, keremi ve nusretidir." diyen Görmez, "Bunu unuttuğumuz, zaferi sadece kendi beşeri çabalarımıza mal ettiğimiz zaman kaybederiz. Biz hepimiz şahidiz ki Rabbimizin rahmeti o gece bu milletin üstünden eksik olmadı. Hepimiz şahidiz ki o gece Rabbimizin inayeti ve nusreti bizimle beraber oldu. Bunu hiçbir zaman unutmamamız lazım. Unutmamak için de 15 Temmuz'u asla bir hamasete dönüştürmeden, geleceğin bilincini inşa eden bir sene-i devriyeye dönüştürmek için Rabbimize hamdimizi, şükrümüzü, secdemizi, senamızı artırmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Unutulmaması gereken ikinci önemli hususun, bütün mazlum ve mağdurların duası olduğunu dile getiren Görmez, şunları söyledi: "O gece hepimiz şahit olduk ki Gazze'den Arakan'a, Asya'nın steplerinden Afrika'nın öbür ucuna kadar dünyanın bütün mazlumları, mahrumları, mağdurları, göçmenleri, muhacirleri milletimize dua ettiler. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 15 Temmuz'dan hemen sonraki cuma gününde dünyanın her tarafında cuma minberlerinde irad edilen hutbeleri topladık. Her bir hutbe, millet olarak hepimizin Rabbimize hamdimizi ve senamızı ne kadar artırmamız gerektiğini ifade eden birer belge olarak duruyor karşımızda. Bunun için de çıkaracağımız ders, bize gönüllerini bağlayan gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin umudunu diri tutmak, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da artırmaktır."

Halkın 15 Temmuz'da gösterdiği birlik ruhunun önemine değinen Görmez, "Unutmamamız ve unutturmamamız gereken üçüncü önemli husus, bu aziz milletin o gece gösterdiği birlik ruhudur. Aziz milletimizin aynı inançla, aynı iradeyle kendi vatanını, bağımsızlığını, istiklalini savunmak için topyekun bir milletin şahadet arzusuna şahit olduk. Kulağında salâ sesleri, dilinde tekbir sesleriyle büyük bir milletin şehit olmak arzusuyla sokağa çıktığına şahit olduk. Milletimizi millet yapan bu ortak iradeyi unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. En büyük gücümüzün imanımız, İslam'ımız olduğunu, manevi değerlerimiz olduğunu unutmamamız ve bunu daha da güçlendirmek için çaba ve gayret içinde olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Gençlerin, darbe girişiminin yaşandığı gece gösterdikleri iradenin unutulmaması gerektiğini ifade eden Görmez, "Genç neslimizin tarihten aldığı o büyük hafızaya sahip olduğu, o büyük bilince sahip olduğunu hep beraber müşahede ettik. Allah'a hamd içinde hamd etmemizi gerektiren önemli bir husus da bu olsa gerektir ve bu sebeple istikbalimizi inşa edecek gençlerimizin manevi hayatını ayakta tutmak için daha fazla çalışmamız gerektiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bize çok daha büyük görevler düştüğünü, bu milletin genç nesline hizmet etmenin ne büyük bir şeref olduğunu asla unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor. Unutmamamız gereken beşinci husus, o gece bizi diri tutan, bizi ayakta tutan, manevi dinamiklerimizi harekete geçiren, millet olarak ortak bilincimizi, ortak irademizi harekete geçiren salâlarımızdır. Salâlar, 15 Temmuz'un simgesi olmuştur." dedi.

Son olarak Görmez, "Asla unutmamamız ve unutturmamamız gereken bir gerçek daha var. O da o gece karşımıza çıkan ihanetin, işgal teşebbüsünün din kisvesine bürünerek milletimizi çökertmeye çalışmasıdır. Suret-i Hak'tan görünerek 40 yıl bu milletin imanını, inancını, değerlerini, zekatını, sadakalarını istismar ederek, bu milletin çocuklarını çalarak, birkaç nesli heba ederek kötülüğün din kisvesine bürünerek karşımıza çıkmış olmasını asla unutmamamız gerekiyor. Dinimizi doğru anlamamız gerekiyor, dinimizi sahih kaynaklardan anlamamız gerekiyor. Din gibi yüce bir hakikati asla şahıslar üzerine bina etmememiz gerekiyor. Millet olarak varlığımıza tarih sahnesinde süreklilik kazandıran yüce dinimizi, yüce değerlerimizi doğru anlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Görmez ve katılımcılar, şehitlerin ruhu için Fatiha okudu.

15 Temmuz gecesinde yaşananların objektiflere yansıtıldığı 44 fotoğraf karesinden oluşan sergi, 22 Temmuz'a kadar Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin sergi salonunda gezilebilecek. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir