• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...

ANKARA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani ile makamında bir araya geldi.  Burada yaptığı konuşmada Zeybekci, kardeşliğini birçok fırsatta göstermiş iki ülkenin ekonomi bakanları olarak sürekli görüştüklerini belirterek, Katar'a yönelik "haksız" uygulamaların ilk gününden itibaren Al Sani ile temas kurduklarını ifade etti.

Gerçek Dostlar "Haydi" Dendiğinde Nereye Niçin Diye Sormaz

Zeybekci, Türkiye'nin amacının sadece Katar halkının acil ihtiyaçlarını karşılamak olmadığına dikkati çekerek, "Katar'a yapılan uygulamalar ve izolasyonla istenen ülkenin ihtiyaçlarının içeriden karşılanmamasıyla belki bir huzursuzluk yaratılmasıydı. Biz bunu da engelledik. Bugüne kadar 197 kargo uçağı, 16 tır ve bir de gemi ile Katarlı kardeşlerimizin günlük ihtiyaçlarını gördük." diye konuştu. Zeybekci, bundan sonra da Katar'ın gerek günlük gerekse uzun vadeli ihtiyaçlarının giderilmesi ile ilgili çalışmaların süreceğini bildirdi.

Gerçek dostların "haydi" dendiğinde nereye ve niçin diye sormadığını belirten Zeybekci, bu anlamda Türkiye'nin de kardeş ülkelerin yanında hiçbir soru sormadan yanlarında olduğunun altını çizdi.

"Türkiye, Ablukanın İlk Saatlerinden Beri Bizimle Oldu"

Konuk Bakan Al Sani de Katar'ın 5 Haziran günü ablukaya maruz kaldığını, kara, deniz ve hava sınırlarının kapatıldığını hatırlatarak, ülke olarak bu tip durumlara hazırlıklı olduklarını söyledi.

Al Sani, ablukanın ilk saatlerinden itibaren Türkiye'den özellikle gıda malzemelerinin ithalatını zorluk çekmeden gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bu arada en büyük teşekkürlerimi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, ayrıca Türk halkına ve dostum Nihat Zeybekci'ye olacaktır. Çünkü Türkiye, ilk saatlerden beri bizimle oldu, yardımımıza koştu." dedi. 

"Birçok Alanda Yatırım Yapabiliriz"

Katarlı Bakan Al Sani de görüşmede ülkelerinin Türkiye Varlık Fonu ile iş birliği konusunun ele alınıp alınmayacağının sorulması üzerine, "İlişkilerimiz çok güçlü. Birçok alanda yatırım yapabiliriz. Türkiye tarafı ile ortak yatırımlar konusunda çalışmalarımız devam ediyor." açıklamasında bulundu. Al Sani, 2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında yürütülen projelerde herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını söyledi.

AA