• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Vali Güzeloğlu`ndan 15 Temmuz şehit ailelerine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişimde Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda katledilen Polis Memuru Halit Gülser ve darbe girişimini İstanbul'da protesto ettiği sırada açılan ateş sonucu şehit edilen Mehmet Karaaslan'ın ailelerini ziyaret etti.

Ziyarette bulunan Vali Güzeloğlu, Bu milletin birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe kararlı adımlarla her geçen gün gelişen ve güçlenen bir ülke olarak yoluna devam edeceğini söyledi.

Güzeloğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminde dimdik ayakta duran imanlarıyla tanka, topa, tüfeğe, silaha karşı durarak o hain darbe girişimini bertaraf eden ve devletin birlik, beraberlik ve bekası için şehadete yürüyen bütün şehitleri rahmetle ve minnetle andığını belirtti.

"Şehitler bu toprakların mührüdür"

15 Temmuz ihanetinin hiçbir şekilde bir daha tezahür etmeyeceğini söyleyen Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Biz 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz ihanetinin tüm unsurlarını buna dönük işbirlikçilerini şu anda adalet sistemimiz yargılıyor ve ağır cezaya çaptıracak. Ama bilinmelidir ki bu ihanetin işbirlikçilerinin esas en büyük cezası hem bu dünyada hem de inancımız açısından ebedi olan dünyamızda Allah'ın gazabına ve bütün inananların bu noktadaki bedduasına konu olmalarıdır. Milleti ve devleti bir bütün olarak geleceğe taşımak noktasındaki bu ihanet inşallah hiçbir şekilde bir daha tezahür etmeyecek. Bu millet birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe kararlı adımlarla her geçen gün gelişen ve güçlenen bir ülke olarak yoluna devam edecek. Bütün bu yolculuğumuzda da şehitler gönlümüzde, kalbimizde ve aklımızda hep yaşayacak. Çünkü biz biliyoruz inancımızda şehitler ölmez. Şehitler peygamberlerin yoldaşı olarak en yüce makamda haşrolunacak. En başta ailelerine, çevrelerine şefaat ederek inşallah onların kurtuluşuna da vesile olacaklar."  

Güzeloğlu, "O gece imanıyla kararlığıyla dimdik darbe girişimlerine karşı duran ve sivil bir vatandaş olarak devletine bağlı cumhurbaşkanın çağrısıyla İstanbul'da şehitler köprüsüne giderek tüm bu hain darbe girişime karşı imanla göğsüyle duran, şehadete erişenlerden biridir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz şehitler ölmez. Onların dik duruşu bizim gücümüz ve güvenimizdir." ifadelerini kullandı.

Ziyarete Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 7'nci Kolordu Komutanı Ali Sivri, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve İl Müftüsü Burhan İşliyen eşlik etti.

Heyet ayrıca, Diyarbakır'dan Bursa'ya geziye giden kız Kur'an kursu öğrencilerini taşıyan otobüse kamyonetin çarpması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden Semanur Tekinhatun'un taziyesine de katıldı. (Emrah Deniz - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir