• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Diyarbakır'da 228 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Hazro ve Kocaköy ilçelerinde PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda, 228 bin 370 kök kenevir bitkisi, 25 kilo esrar, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden operasyonlara ilişkin yapılan açıklamada, Hazro ilçesi Çitlibahçe köyünde bir adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet ateşleyici fitil, bir metre uzunluğunda saniyeli fitil, bir adet boş dizüstü bilgisayar çantası, bir kutu ateşleyici fünye, ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, ele geçirilen malzemelerin Cumhuriyet Savcısının talimatı uyarınca muhafaza altına alındığı ifade edildi.

Kocaköy ilçesinde yapılan operasyon ile ilgili yapılan açıklamada ise "Renault Toros marka aracın arka koltuk ve bagaj kısmında 25 kilo kubar esrar, 4 ayrı mevkiide 228 bin 370 kök kenevir bitkisi, bir adet ruhsatsız av tüfeği, 4 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince ele geçirilen kenevir bitkileri numune alınmayı müteakip yerinde imha edilmiş, kubar esrar maddesi ve av tüfeğine el konulmuş, anılan yasadışı kenevir ekimi olayı ile ilgili olarak bir şüpheli gözaltına alınmış, 3 şüphelinin yakalanması için adli işlemlere başlanılmıştır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir