• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi - 12. 07. 2017
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - (AA)Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- 15 Temmuz'un birinci yılı

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Kabul Salonu'nda, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılı kapsamında, yabancı sermayeli yatırımcılarla yapılacak toplantıya katılacak.

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde "Meydanların Dili Sergisi"nin açılışına ve "15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı"nın tanıtımına iştirak edecek.

- Başbakan Binali Yıldırım, SETA'da "Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu"na katılacak.

- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü`nde yabancı ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

- Maliye Bakanı Naci Ağbal, ziyaretlerde bulunacak, şehitler için düzenlenecek mevlit programı ile sergi açılışına katılacak.

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ahmet Hamdi Akseki Camisi Sergi Salonu'ndaki "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Selalara" başlıklı, 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisinin açılışına iştirak edecek.

- Yurt dışındaki Türk temsilciliklerinde ve sivil toplum örgütlerinde anma programları düzenlenecek.

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

3- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yunus Emre Enstitüsü Brüksel Temsilciliğini ve Belçika Diyanet Vakfını ziyaret edecek.

- Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani ve AP'den bazı milletvekilleriyle ayrı ayrı görüşecek Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümü kapsamında Türkler ile bir araya gelecek.

4- TBMM Anayasa Komisyonunda, Meclis İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak.

5- Anadolu Ajansının global iletişim sponsoru olduğu 22. Dünya Petrol Kongresi, İstanbul Kongre Merkezi'nde devam ediyor.

6- TÜİK, mayıs ayı dış ticaret endeksleri ile motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir