• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Elazığlılar 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından akamete uğratılmasının yıl dönümüne sayılı günler kala Elazığ'da 15 Temmuz'u anma etkinlikleri başladı. Elazığ Valiliği ve belediyesi tarafından 15 Temmuz Meydanı'nda ortak düzenlediği etkinliklerde bir araya gelen vatandaşlar darbe girişimi gecesiyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

15 Temmuz 2016 gecesi vatan için hiç tereddüt etmeden meydanlara çıktıklarını kaydeden Elazığlı vatandaşlar yine aynı heyecanla 15 Temmuz'u anma etkinliklerine katıldıklarını kaydettiler. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili duygularını ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan vatandaşlar geçen yılki heyecan meydanlara geldiklerini belirtiler.

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya 15 Temmuz ile ilgili yaptığı değerlendirmede 15 Temmuz gecesini yaşatanların dini istismar ederek bu geceyi yaşatacak güce ulaştıklarına dikkat çekerek, "15 Temmuz her şeyden önce din üzerine odaklanıp 40 yıl bu milleti dini konuda aldatan kökü dışarıda olan bir düşüncenin ürünü olduğunu anladık. Çok acı şeyler yaşadık. 249 şehit 2 bin 193 gazi ve bu toplumda aile parçalanmaları yani kısacası ülkemiz için düşünülebilecek en kötü projeydi. Her şeyden önce tanka kafa tutan, ölümü öldüren dualı bir millet olarak bunu püskürttük. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya 7'den 70'e herkesin 15 Temmuz gecesi meydanlarda olduğunu belirterek, " Bugün 7'den 70'e halkımız yine meydanlardadır, hassasiyetini göstermiştir. Hakikaten 15 Temmuz gecesi hainlere inat, darbecilere inat meydanlarda meydan okuyan milletimiz vardı. O gece vatandaşlarımız sadece kendi gücüne inanmadı hakkın gücüne inandı. Bugün bir haber sitesinde şahit oldum Mescidi Aksaya Türk bayrağı asan Filistinli gençler bugün Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak idarecisi olarak görmüyor ümmetin lideri olarak görüyorlar. Zira ümmet bugün Türkiye'den idare ediliyor" dedi.

Bir daha 15 Temmuz gibi bir gecenin yaşanmamasını temenni eden Abdülhamit Halisçelik, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, Allah'ın bu gibi örgütlere bir daha fırsat vermemesini diledi.

Mavi Marmara gazisi Muammer Güneş'in babası Mehmet Güneş geçen yıl tam 28 gün 15 Temmuz Meydanı'nda nöbet tutuklarını hatırlatarak, "Geçen sene 15 Temmuz olayında 28 gün bu meydanı terk etmedim. Gece-gündüz, 24 saat buradaydım. Niçin? Ülkemiz için, milletimiz için, bayrağımız için. Yine devam edeceğiz. Reisimiz ne zaman meydanı terk edin dese o zaman terk edeceğiz. Zalimlere fırsat vermeyeceğiz Allah'ın izniyle." dedi.

Fethi Çakar da bir daha 15 Temmuz gibi bir gecenin yaşanmamasını temenni etti. Çakar 15 Temmuz'un Yahudilerin ve dış güçlerin oyunu olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz gecesi Allah'ın kalplerden korkuyu aldığını söyleyen Ahmet Çiçek, "15 Temmuz gecesi Rabbim bu milletin yüreğindeki korkuyu kaldırıp yerine cesaret verdi. Gönül ister ki bir daha bu tür şeyler yaşanmasın. Bu ülkede barış içinde huzur içinde yaşamak için çok sebep var" şeklinde konuştu. (Ebubekir Yavuz- İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir