• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Kızıltepe`de çocuklar için yüzme kursu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kültürel ve Sosyal aktiviteler kapsamında "Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın" sloganıyla açtığı havuzda çocuklara yüzme kursu hizmeti vermeye başladı.

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Yaz tatilinde çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağlamak için ilçemizde İpekyolu Ortaokulunda kurulan havuz çocuklarımızı ağırlamaya başladı. Bir metre 30 santimetre derinliğinde, 20 metre uzunluğunda, 12,5 metre genişliğindeki havuz için soyunma odaları ve duşluk da ihmal edilmedi. İlçemizde ilk kez organize edilen birinci yaz spor okulu etkinlikleri kapsamında çocuklarımızın farklı bir yaz tatili geçirebilmeleri için pozitif alanlarla farkındalık oluşturma gayreti içindeyiz." denildi.

Çocukların yüzme hocaları eşliğinde yüzme öğrenecekleri belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tatil boyunca öğrencilerin sosyal aktivitelerini geliştirmeleri için hentbol, masa tenisi, futsal, voleybol, basketbol ve yüzme havuzu kursları açtık, başvurularda özellikle yüzme öğrenmek isteyen çocuklarımızın havuz arzusu büyük ilgi gördü. 'Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmasın' sloganı ile 8-14 yaş grubu çocuklar ve gençler profesyonel yüzme hocaları eşliğinde eğitim alacaklar. 2 ay sürecek kursta ilk kez havuzda yüzme fırsatı bulan çocuklarımızda yer aldı. Uzun ve yorucu bir dönemi geride bırakan çocuklarımız kurulan havuzumuzda her türlü filtrasyon ve ph-klorlamanın düzenli olarak yapıldığı yüzme havuzunda yüzme kursu eğitimi alacaklar."

Yüzmenin diğer spor dallarıyla kıyaslandığında, vücuttaki kasların büyük bir kısmını çalıştırttığı ender spor dallarından biri olduğu ifade edilerek, "Aynı zamanda birçok faydası olan yüzme en sevilen spor dallarından birisidir. Özellikle yaz aylarında tatilimizin vazgeçilmez bir parçası olan yüzme çocuklar için de çok eğlencelidir. Hemen hemen herkes yüzmeyi bilir, ancak her spor dalında olduğu gibi yüzme sporunda da teknik önemlidir. Yanlış teknikle yüzülmesi durumunda, vücudunuzdaki kaslar yanlış açılarla çalışabileceğinden, vücut gelişiminizin ve duruşunuzun bozulmasına neden olabilir. Yüzme, diğer spor dallarıyla kıyasladığımızda, vücudumuzdaki kasların büyük bir kısmını çalıştıran ender spor dallarından biridir. Diğer sporlara göre kalbi çok daha az yorar." diye belirtildi. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir