• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Bingöl`de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de "15 Temmuz ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında ikindi namazı ardından merkez Ulu Camii'nde mevlit okutuldu.

Gerçekleşen Programda şehitler için Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i şerif ve program sonunda İl Müftüsü Mecit Can tarafından tüm şehitler için dua okundu.

Programa, Vali Ali Mantı, Vali Yardımcısı Cevat Gün, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Metin Akay,  İl Müftüsü Mecit Can, HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Saadet Partisi Nurettin Tunç, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program sonunda basına açıklamalarda bulunan Vali Ali Mantı, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle bir hafta boyunca kentte değişik etkinliler düzenleneceğini söyledi.

Mantı, "Sabahleyin şehit ailelerini ve şehit mezarlarını Bingöllümüzde güzel bir kalabalıkla dualarımızı yaptık. İl müftülüğümüz ve diğer kamu kuruluşları ile beraber bir mevlit programını düzenledik. Mevlit programına halkımızla ve memurlarımızla beraber icra ettik. Demokrasi nöbetlerimiz var. selalarımız var. İnşallah ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini korumak için her zaman olduğu gibi bugünden sonrada kararlı bir şekilde gerek Bingöl'de gerek ülkemizin tamamında halk olarak gereği yapılacak. Gerek 15 Temmuz gibi hain darbe ve gerek başka türlü bölücü ve yıkıcı şer odakların hiçbir şekilde fırsat verilmeyecektir. Milletimizde bu güç vardır, Allah bunu daim etsin. " ifadelerini kullandı.

15 Temmuz şehitleri için düzenlenen mevlit programına katılan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, "Şehit olmuş kardeşlerimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabbim onları Hz Muhammed'e (sav) komşu eylesin. Bu darbede yaklaşık 2 bin yaralı kardeşimiz var. Allah onlara da şifalar ve yakınlarına sabırlar versin. Rabbim bir daha bu kötü günleri, kötü niyetlileri memlekete musallat etmesin. Allah-u Teâlâ memleketimizi ve İslam beldelerini bu gibi şerlilerin şerrinden korusun, Müslümanlara birlik ve beraberlik nasip etsin." şeklinde konuştu. (İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir