• DOLAR 32.599
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2409.354
  • ...
`Söz ve Kalem Dergisi` ile Vuslat Dergisi`nin Mart Sayısı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Gençlerden oluşan yazar kadrosuyla, Söz ve Kalem Dergisi `Hak ve adaleti ilan etme ve Halkı Hakk`a çağırma` şiarıyla yayın hayatına ediyor. İnternet üzerinden ücretsiz yayın yapan Söz ve Kalem Dergisi`ni ücretsiz bilgisayarınıza indirip, genç yazarların kaleminden çıkan birbirinden güzel yazılardan istifade edebilirsiniz. 
 
Söz ve Kalem dergisinin Mart sayısıyla okuyucularla beraber olmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Söz ve Kalem Dergisi editörü, " Bizleri bu aya ulaştıran ve bize mutluluğu yaşatan Allah`a hamd ediyoruz. Malumunuz Mart ayında Mustazaflar haftası ihya ediliyor. Dünyanın yaratılışından beri zalim, çıkarcı, insanları ezmekten zevk alan sadist ruhlu insanlardan dolayı yeryüzünün her tarafında her dönem mustazaf durumuna düşürülmüş insanlar olagelmiş bu zalim ve mustazaflar arasında da mücadele yapılagelmiştir. Allah; ezilmiş, bir köşeye atılmış, sadece hizmetçi gözüyle bakılan bu mustazaf insanlara lütufta bulunmak, onları yeryüzünün varisi kılmak için zaman zaman peygamberler göndererek ihya etmiş, yeryüzünün hakimi kılmıştır" ifadelerini kullandı 
 
Allah Mustazaf Müslümanları Peygamber (Sav) Önderliğinde Başarıya Ulaştırıp Hakim Kıldı 
İslam`ın ilk çıkış anında da Müslümanlar büyük sıkıntılar çektiğini belirten dergi editörü," Müslümanlar İşkencelere uğratıldılar, boykotlara tabi tutuldular, yurtlarından çıkarılmaya mecbur edildiler. Mal varlıklarına el koydular, türlü hilelerle onları dinlerinden vazgeçirmek için uğraştılar; ama başarılı olamadılar. Allah bu Mustazaf Müslümanları peygamber (sav) önderliğinde kendilerine zulmedenlere karşı başarıya ulaştırıp hakim kıldı. Son asırlarda da şeytan ve dostları Müslümanlara tuzaklar kurmuş, Müslümanların bu tuzaklara karşı uyanık olmamaları ve ihmalkar davranmaları yüzünden mustazaf duruma düşmüşlerdir. Müslümanları bu durumda gören alimlerimiz, Müslümanların bu kötü durumdan çıkmaları için mücadele etmişler. İran Şahı`na İman Hümeyni, Mısır Firavununa karşı Hasan El-Benna, Batı kafalılara karşı Şeyh Said, Üstad Bediüzzaman, kan emici İsrail`e karşı Şeyh Ahmet Yasin…" sözlerini kaydetti. 
 
Hilafetin Lağvedilmesiyle Müslümanlar Üzerinde Korku İmparatorluğu Kuruldu 
Birçok İslam âliminin hilafetin kaldırılmasıyla katledildiğini bildiren editör," Türkiye`de hilafetin lağvedilmesiyle Müslümanlar üzerinde korku imparatorluğu kurulmuş. Dini vecibelerini rahat yerine getirmekten men edilmiş. Müslümanlara yol gösterebilecek, kendileri için tehlikeli gördükleri nice alimler eften püften bahanelerle idam edilmişti. İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said, Şeyh Muhammed Esed Erbilli… 

Üstad Davasına Büyük Bir Şevkle Sarılmış, Nice Şakirt Yetiştirdi 
Bazılarına da sürgün ve zindan hayatı yaşattırdılar. Üstad Said-i Nursi de zindan ve sürgün hayatı yaşayan alimlerimizdendir. Üstad`ın, Müslümanların dini vecibelerini yerine getirmeleri ve iman hakikatlerini özümsemeleri için verdiği kararlı mücadele karşısında aciz kalıp telaşlanan zamanın idarecileri onu sürgünden sürgüne göndermiş, hapishane hapishane dolaştırmışlar; ama planları tutmamış Üstad davasına büyük bir şevkle sarılmış, nice şakirt yetiştirmiş. Müslümanların rehberlerinden biri olmuştur. Üstad`ın mübarek naaşından bile korkmuşlar 23 Mart 1961`de hakkın rahmetine kavuşan Üstad`ımızın pak naaşını gece hırsızlar gibi çalmışlar. Allah Üstad`ımıza gani gani rahmet etsin." ifadelerine yer verdi. 
 
 
Rabbim Bu Tür (Halepçe)Katliamları Ümmete Bir Daha Yaşatmasın 
Söz ve Kalem Dergisi Editörü yazısını şöyle sürdürdü: "Dikdatör Saddam Hüseyin "Batılı Amirler"in verdiği kimyasal silahları yine " Batılı Amirler" in onayıyla Allah`tan başka kimseye kul olmayı Kabul etmeyen Mustazaf Halepçe halkının üzerine atmış, binlerce Müslüman mazlumca car vermiştir. Insanlığın yüz karası olan trajedi karşısında çıkarları zedelendiğinde bir kaşık suda fırtınalar koparan egemen güçler hiçbir şey yapmamışlardır. Sonradan programları içinde düşünmedikleri Saddam Hüseyin`i kimyasal silahlar bahanesiyle tahtından indirip idam etmişlerdir. Elim bir hadise olan Halepçe katliamı ile ilgili İlyas TOPRAK kardeşimiz bizlere istifade etmemiz için bir yazı kaleme aldı. Rabbim bu tür katliamları ümmete bir daha yaşatmasın. 
 
Rabbim Bizi Bu Değerli Şehidimizin (Şeyh Ahmet Yasin) Yolunda Gitmeyi Nasip Etsin 
Müslümanların azılı düşmanı Amerika ve İngiltere gibi devletlerin eliyle kurulan İsrail, Mustazaf Filistin halkına yapmadığı zulüm kalmamış. Israil, bu zulme karşı direnen, Filistin davasını islami bir çerçeveye oturtan Şeyh Ahmet Yasin`den rahatsız olmuş. Şeyh Ahmet Yasin`i tekerlekli sandalyede olmasına rağmen verdiği eşsiz mücadelenin önüne geçemeyen İsrail, terörist bir saldırıyla Şeyh Ahmet Yasin`i şehit etmiştir. Bilal kardeşimiz bu değerli şehidimizle ilgili bir yazı kaleme aldı. Rabbim bizi bu değerli şehidimizin yolunda gitmeyi nasip etsin." 
 
Söz ve Kalem Dergisi`ni http://www.sozvekalem.com/ web adresinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz. 
 
VUSLAT DERGİSİ 
 
Müslümanların Modernite ile İmtihanı! 
 
Aylık Eğitim Kültür ve Düşünce Dergisi Vuslat, Mart sayısını Monderniteye ayırmış… 
 
Modernitenin cazibeli tuzaklarına karşı ne yapmalı? Çığlınca tüketime karşı ne yapmalıyız? Müslümanlar modernitenin kıskacından nasıl kurtulabilir? Bu ve buna benzer soruların yanıtı Vuslat Dergisi`nin Mart sayısında… 
 
 
Mondernite Nedir? 
Modernite, Batı`da yaklaşık olarak 17. yüzyıl civarında ortaya çıkan, zamanla tüm dünyaya yayılan, toplumsal değerler sistemine ve organizasyonuna verilen isimdir. Genel anlamda gelenek ile karşıtlık ve ondan kopuşun; bireysel, toplumsal ve politik yaşam alanlarının tamamındaki dönüşümü ya da değişim biçimi olarak tanımlanmaktadır. 
 
 
İslam Ülkeleri ve Modernite 
İslam Ülkelerinde muazzam kentler, devasa yapılar, gökdelenler, korkunç büyüklükteki iş yerleri, hızlı erişim araçları, modern ve lüks yaşama alanları, ucu bucağı görünmez bir tüketim... 
 
 
Modernite ile İslam dinin birbiriyle bağdaşması mümkün değildir. Dolayısıyla Müslümanların dünya görüşünü modernite değil İslam belirlemelidir. Müslümanlar olarak hayatımızı Batının bize sunduğu modernite ile değil Kur`an ve Sünnet ile inşa etmemiz gerekiyor. 
 
Dergiden Konu Başlıkları 
Prof. Dr. Bedri Gencer "Modernleşme Bunalımından Sünnetle Kurtulmak" isimli makalesinde modernliğin demir kafesinden kurtulmanın çarelerini sizinle paylaşacak. 
 
Atasoy Müftüoğlu "Modern - Seküler Sınırları Aşmak" isimli deneme yazısında modern-seküler-sömürgeci dünya, Müslüman halkların insanlıklarını tanımadığına vurgu yapıyor. 
 
Prof. Dr. Nazif Gürdoğan "Tüketim Toplumu İsraf Toplumudur" yazısında sınırların önemini yitirdiği, tüketim kültürünün bir bulaşıcı hastalık gibi, dünyaya nasıl yayıldığını okuyacaksınız. 
 
Hüseyin Kerim Ece "Modern Câhiliyeyi Yaşamak" araştırma yazısında Câhil kimselerin özelliklerine bakarsak, câhiliyenin her zaman ve her yerde olabileceğini daha rahat anlarız tespitini okuyacaksınız. 
 
Vuslat Dergisinin bu ayki röportaj konuğu Sosyolog Abrurrahman Arslan. 
 
Doç. Dr. Ali Akben sağlık köşesinde ki, "Unutma Mucizesi ve Doğal Çözümler" yazısında Alzheimer (unutma) ile ilgili tavsiyelerini okuyacaksınız. 
 
Süleyman Gülek "Çocuk Eğitimi" yazısında çocuk eğitiminin önemine dikkat çekiyor. 
Ayrıca Duran Çetin`in "Karizma Telefon" öykü yazısını okuyabilirsiniz. 
 
Dergi hakkında detaylı bilgi için: 0216 612 78 22 web: www.vuslatdergisi.com 
 
 
Ayetullah Turgut - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir