• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Venezuela'daki protestolarda ölü sayısı 93'e yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Venezuela'da hükümet yanlıları ile muhalefetin arasında devam eden protestolarla şu ana kadar 93 kişinin öldüğü belirtildi. 2014 yılında muhalefet lideri Leopoldo Lopez'in cezasının ev hapsine çevrilmesinin ardından muhalefet, hükümete karşı protestolarını sürdürdü.

Muhalefet yanlısı binlerce kişi başkent Caracas'ta protestolarını 100'üncü gününde de devam ettirdi. Gösterilere paralel olarak hükümet yanlısı binlerce kişide yürüyüş yaptı. Gösterilerde 16 yaşındaki bir gencin öldürülmesinin ardından çıkan çatışmalarda şu ana kadar 93 kişinin öldüğü ifade edildi.

Öte yandan, hükümet yeni anayasayı yapması öngörülen yasama kurulunun seçimleri için seçim kampanyasını başlattı. Seçim tarihi olarak 30 Temmuz belirledi. Ançak muhalefet bu seçimlere karşı çıkarak, aday göstermeyeceklerini söylüyor.

Devlet Başkanı Nicolás Maduro, yıllardır ülkeyi parlamentonun onayına sunmadan özel kararname ve OHAL koşulları altında yönetiyor. Ülkede 2015 yılından beri yerel ve bölgesel seçimlerin yapılmadığı belirtildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir