• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
G20`de çözüme bağlanmadı! Rusya misilleme yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya`da yayın yapan Izvestia gazetesi, Rus Dışişleri Bakanlığı`na dayandırarak verdiği haberinde, Moskova`nın 2016 yılında 35 Rus diplomatı sınır dışı eden Washington`a şimdi missilleme yapacağını yazdı.

AMERİKAN TAŞINMAZLARINA EL KONULACAK

Euronews'in aktardığına göre yine aynı haberde, Moskova`nın daha önce Washington`un yaptığı gibi Rusya`nın ülkedeki bazı Amerikan taşınmazlarına el koyabileceği bildirildi.

Izvestia, "ABD yönetiminin el koyduğu Rus taşınmazlarını geri alabilmek için Moskova`nın Washington`a bu yolla baskı kurmayı hedeflediği" yorumunu yaptı.

G20 ZİRVESİNDE KONU SONUCA BAĞLANAMADI

G20 zirvesinde iki ülke liderinin konuyu görüştüğü ve bu konuda bir çözüme ulaşılamadığına işaret eden gazete, Moskova`nın Amerikalı diplomatları sınır dışı etme tehdidiyle şimdi sorunu çözme girişiminde bulunduğunu duyurdu.

OBAMA DÖNEMİNDE 35 RUS DİPLOMAT SINIR DIŞI ETMİŞTİ

Barack Obama yönetimi, geçen yıl aralık ayında ülkedeki seçimlere yönelik müdahale girişiminde bulunulduğu gerekçesiyle 35 Rus diplomatın sınır dışı edilmesini ve iki Rus yerleşkesinin kapatılmasını kararlaştırmıştı.

PUTİN YENİ YÖNETİMİN TAVRINI BEKLEME KARARI ALMIŞTI

Söz konusu dönemde Rus lider Vladimir Putin, Obama'nın adımına karşılık vermeyeceklerini, yeni yönetimin tavrını bekleyeceklerini duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7 

Bu haberler de ilginizi çekebilir