• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.147
  • ...
Diyarbakır`da 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimde şehit olanlar için Tarihi Ulu Camii'nde mevlit, dua okunurken vatandaşlara yemek verildi.

Programa Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve vatandaşlar katıldı.

Mevlit ve dua okunduktan sonra açıklamada bulunan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bu milletin inancıyla, imanıyla, kararlılığıyla içte ve dışta tüm hainlere karşı aşılmaz bir kale ve sıra dağlar gibi duran bir set olduğunu ve 15 Temmuzda gördüklerini söyledi.

Güzeloğlu,"Biz şu inanç ve kararlılıktayız, şehitler bu toprakların mührü. Onların şehadetleri ebediyen bu ülkenin, devletin, milletin sonsuza kadar payidar olacağının en açık göstergesi. Şanlı bayrağımızın göklerde, ezanlarımızın semada sonsuza kadar dalgalanması ve okunması şehitlerimizin sayesindedir. Biz 15 Temmuz'u hiç unutmayacağız ve şüphesiz 15 Temmuz'da şehadete eren kahramanlarımızı da hiç unutmayacağız. Tüm Diyarbakır ve tüm Türkiye, şehitlerimizin manevi huzurunda, bugün onlara karşı imanı, İslami ve insani vazifesini icra eyledi. Tekrar Rabbimden rahmet diliyorum. Herkes şunu bilmeli, bu millet inancıyla, imanıyla ve kararlığıyla içte dışta tüm hainlere karşı aşılmaz bir kale ve sıra dağlar gibi duran bir settir ve 15 Temmuz'da da bu görüldü." dedi.

Bu acıyı tekrar yaşamak istemediklerini belirten Mehmet Han, "Bu acı hepimize zarar veriyor. İnşallah bir daha olmayacak, çok kara bir lekedir Türkiye Cumhuriyeti için. 15 Temmuz demek Türkiye'yi Avrupa'ya satmaktır. ABD desteğiyle ve FETÖ denen örgüt tarafından beraber toplantı yapılarak 15 Temmuz oldu." ifadelerine yer verdi.

Felat Yaşa da , "ABD, İngiltere'nin, İsrail'in ve Almanya'nın şer güçlerinin birleştiği noktada ülkemize Kürdü'yle ve Türkü'yle bir millete darbe yapıldı. Halkın iradesine, zihniyetine, inancına darbe yapıldı. Allah'ın yardımı ve inayetiyle yüce milletimiz, bu darbeyi püskürttü. Herhangi bir güç bu halkın gücüne karşı bir ihanete yönelik bir girişimde bulunmasın. Bulunursa da 15 Temmuz ruhu şu an Diyarbakır Ulu Camiinde diriliyor ve yaşıyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'ye yapılan en büyük darbe girişimi olduğunu söyleyen Erhan Ardal da yapanları lanetledi. (Emrah Deniz-İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir