• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Elazığ'da 15 Temmuz şehitleri için mevlit okundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından önlenmesinin yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri kapsamında Elazığ Valiliği tarafından 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu.

Mevlit öncesi Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Tahir Öztürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri; İcadiye, Kolordu ve Harput şehitliğini ziyaret ederek polis ve askerler mezarlarına gül bıraktılar. Ziyaret esnasında İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya hayatını kaybedenler için dua etti.

Şehitlik ziyaretlerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım 15 Temmuz gecesi milletin iradesini ortaya koyduğunu belirterek, "15 Temmuz hain darbe kalkışmasıyla milletimiz ne kadar asil olduğunu göstermiş oldu. Vatanını çok seven bir milletimiz var. 15 Temmuz gecesi milletimiz için; Çanakkale, Kurtuluş savaşı ve Bedir savaşı kadar kıymetlidir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğle namazını müteakip İzzetpaşa Camiinde okunan mevlide iştirak eden protokol yetkilileri çok sayıda vatandaşla birlikte okunan mevlidi dinledi. Okunan mevlit sonrası katılımcılara lokum ve gül suyu ikram edildi. (Ebubekir Yavuz - İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir