• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Van'da sulama kanalları yenileniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal İşler Daire Başkanlığı ekipleri, Özalp ilçesine bağlı Dönerdere ve Emek köylerinde 1977-1980 yılları arasında yapılmış ve atıl durumda olan sulama kanallarını yeniliyorlar.

Mevcut haliyle çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların su ihtiyacını karşılayamayan kanallar, yenilenmelerinin ardından sulama suyunu toplam 40 bin dönüm araziye ulaştıracak.

Dönerdere'de 16 bin metre, Emek'te ise toplam bin 300 metre sulama kanalı yapmayı hedefleyen ekipler, kanalların tamamlanmasının ardından üzerinden insan, hayvan ve araç geçişlerinin yapılabilmesi için köprü ve benzeri sanat yapılarını da oluşturarak, köylünün kullanımına sunacaklar.

Dönerdere'de bulunan sulama göletinde bakım ve onarım çalışmaları yapan ekipler, suyun normal akışına engel olan bozuk dip savak vanasının değiştirildiğini ifade etti.

Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşarak geçimlerini sağlayan köylüler için sulama kanallarının büyük önem taşıdığını ifade eden yetkililer, yeni sulama kanallarının hizmete girmesinin ardından vatandaşların çiftçilik ve hayvancılık için ihtiyaç duyduğu suya kavuşacağını söyledi.

Su yetersizliği nedeniyle tarlalarında ekim yapamadıklarını ve hayvanların su ihtiyacını karşılayamadıklarını belirten köylüler de uzun yıllardır devam eden mağduriyetin, yeni kanallarla birlikte ortadan kalkacağını söylediler. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir