• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
"15 Temmuz darbe girişimi Batı destekli yaşandı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Batı ülkelerinin, diğer İslam ülkelerinde meydana getirdiği parçalanmışlığın bir benzerini Türkiye'de FETÖ eliyle gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Ergin, bu darbe girişiminin herhangi bir siyasi parti veya gruba değil, halkın tamamına yönelik olduğunu söyledi.

Ergin, "Etrafımızdaki Müslüman ülkelerin durumunun halinin perişanlığının vaziyeti neyse aynısını Türkiye'de icra etmek, İsrail'e bir lokma haline gelmesine zemin hazırlamak gibi bir gaye üstlendiğini darbe esnasındaki hal ve hareketlerden çok net bir şekilde görebiliyoruz." dedi.

Kalkışmanın püskürtülmesinde inançlı insanların büyük emeği olduğunu dile getiren Ergin, şunları söyledi: "İnsanlardaki o inanç, o iman, o dini değerlere, İslami değerlere bağlılık neticesinde bu darbe püskürtülmüştür. Burada Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakanın da insanları darbeye karşı direnmeye teşvik etmesi çok önemli bir dönüm noktasına sebebiyet vermiştir. Darbenin püskürtülmesinde İslami camianın çok büyük bir emeği, katkısı olmuştur. Aynı zamanda toplumun, hiç de bir araya gelmeyecek insanların dahi darbe karşısında bir araya gelip, darbeyi püskürtmesine sebep olabilecek bir misyon üstlendiklerini de görmüş olduk. Bir anlamda hain darbeye karşı farklı düşünen, farklı fikirlerde olan insanlar dahi bir araya gelebildiler. Onun da bir anlamda katkısı, vesilesi oldu, onu da göz ardı etmemek gerekiyor. Yani millete karşı yapılmış olan bir saldırıyı millet bir bütün olarak püskürtmüş oldu."

Darbe girişiminin Batı destekli olduğuna vurgu yapan Ergin, Türkiye'nin bu tür devletlerle ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Batı ülkelerinin çıkarları bittiğinde karşısındaki devleti paramparça etmekten çekinmediğine değinen Ergin, "Bu darbenin planlayıcıları bellidir. Batılı devletlerin, İncirlik Üssü'nün de o dönem üstlendiği misyon ortadadır. Örgütün elebaşının hangi ülkede olduğu, hangi ülkenin kanatları altında hâlâ hayatını devam ettirdiği, barındırdığı net bir şekilde ortadadır. Batılı devletlerle münasebetlerini gözden geçirmesi gerekiyor. Bir söz var, 'Domuzdan post, gâvurdan dost olmaz.' diye. Erbakan Hocamız bunu sık dile getirirdi. Onların dostlukları tamamen kendi çıkarları doğrultusundadır. Çıkarları bittiği an dostlukları da biter ve ülkenizi özellikle paramparça etmekten zerre kadar imtina etmezler. Bunun örneğini Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, birçok Müslüman ülkenin parçalanmışlığında, Filistin'de net bir şekilde görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu devletlere karşı tedbir almasının, bu tarz örgütlemelere olan desteklerin önünü keseceğini belirten Ergin, İslam ülkelerinin her alanda birliktelik kurabileceği bir proje için çalışılması gerektiğini vurgulayarak, "Asla Batılı ülkelere güvenemeyiz. Bizi, fırsatını buldukları zamanda sırtımızdan hançerleyebilecek bir potansiyelleri vardır." şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir