• DOLAR 32.509
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2498.336
  • ...
Yarım asırdır geçimini odun kırarak sağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan'da ücret karşılığında 45 yıldır odun kıran 64 yaşındaki Aslan Bağı, artık eskisi gibi iş yapamadığını ancak yapacak başka bir işinin de olmadığını söyledi.

Genelde fırınlara ait odunları kırarak geçimini sağlayan Bağı, helal yoldan kazanç sağlamanın her şeyden önemli olduğunu belirtti.

Günde 10 veya 15 liraya çalıştığını ancak kimseye de muhtaç kalmadığını söyleyen Bağı, "Yaşım 64, yaklaşık olarak 45 senedir baltacılık işini yapıyorum. Maaşım falan olmadığı için mecburen bu işi yapıp arkasından gidiyorum. Mecburen bu işi yapıyorum. Yevmiyem çıkmıyor. Ekmek paramız çıksın yeter, diyoruz. Bir şey aldığımızda da diğer bir şeyi almak için param yetmiyor. Hastalandığımız da doktora gidemiyoruz. Kıt kanaat geçiniyoruz." dedi.

"En mutlu olduğumuz durum sağlığımızın iyi olması ve helal ekmek yememizdir"

Bağı, "Başka bir iş yapamıyorum ve beceremiyorum. Zaten kolay iş de elimize geçmiyor. Bazen kayısı işine falan gidiyoruz. Bazı hayırseverler birkaç torba buğday veriyorlar bana. En mutlu olduğumuz durum sağlığımızın iyi olması ve helal ekmek yememizdir. Bazen çocuklarda hastalık durumları olduğunda gidip birinden biraz para borç edip hastaneye gidebiliyoruz. Çocuklarımdan iki tanesi şu anda işsiz. Bazen yevmiye işine falan gidiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Hilvan'da herkes beni tanır"

"Hilvan'da herkes beni tanır. İş için çarşıya geliyorum. İş olduğunda beni çağırırlar." diyen Bağı, "Param olsaydı bu işi yapmazdım. Artık biraz oturup rahat ederdim. Yaşımız zaten geçiyor. İhtiyarladığım için de bu iş zorlaşıyor. En fazla 5 veya 10 yıl daha çalışabilirim. Baltalarımız eskidiğinde yenisini alıyoruz. Hızar pahalı olduğu için alamıyorum. Biraz da tehlikelidir. Çalışmak için 2 kişinin olması lazım. Allah herkesin işini rast getirsin." diye belirtti.  (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir