• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Teknoloji Yıldızlarından: “Vira Bismillah”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ ARAŞTIRMA

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı "Geleceğin Teknoloji Yıldızları Seçiliyor” sınavlarını iki aşaması da tamamlandı. Seçilen 430 öğrenci, TTT Vakfı, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle kurulan DeneYap Teknoloji Atölyelerinde eğitimlerine bir tanıtım programı yapılarak başladılar.

Eğitimler Endüstri 4.0 Konuları

Öğrencilere 3 yıllık ücretsiz eğitim sürecinin ilk 18 ayında "robotik ve kodlama", "arduino ve elektrik", "nesnelerin interneti", "enerji teknolojileri", "üretim ve tasarım", "kendi İHA'nı tasarla", "matematik ve fizik", "siber güvenlik" konularında eğitimler verilecek.

Programın ikinci 18 ayında ise bu eğitimlerle eş zamanlı oluşturulacak proje takımları, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ekipman, altyapı, teknik danışmanlık ve seyahat desteklerinden yararlanarak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacak.

Vakfın Başında Tanıdık Bir İsim: Selçuk Bayraktar

Gelin kısaca Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı`nı (TTT Vakfı veya 3T Vakfı) tanıyalım. Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı tanıdık bir isim; Selçuk Bayraktar. Kendisini yerli ve milli insansız İHA`larda göstermiş olduğu başarılarından tanıyoruz.

Türkiye Teknoloji Takımı

Vakfın adı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'dır. Vakıf kısaltılmış isim olarak "T3", "T3", "T küp", veya "Türkiye Teknoloji Takımı". Vakfın merkezi İstanbul İli, Bayrampaşa İlçesinde olup, adresi Orta Mah.Şehit Yüzbaşı Ömer Bulu Cad. Canayakın San. Sitesi A Blok No.7 Bayrampaşa-İstanbul.

Her Alanda Bağımsız Olabilmek İçin Milli Teknoloji Hamlesi

3T Vakfı kendisini ve amacını şöyle anlatıyor:

“Türkiye`nin, daha iyi bir dünya adına savunduğu tezleri daha gür seslendirebilmek, ekonomisini güçlendirmek ve her alanda bağımsız olabilmek için milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan bir grup genç girişimci ve genç profesyoneliz.”

“Teknoloji ithalatı; ekonomiden savunmaya, eğitimden toplumsal gelişmişlik düzeyine bir çok alanda toplumlar için bağımlılık yaratmaktadır. Milli teknoloji hamlesi, içinden geçmekte olduğumuz tarihsel dönemde toplumların gerçek anlamda egemen ve bağımsız olmaları için temel bir koşul olarak ortaya çıkmaktadır.”

Yetişmiş İnsan Kapasitesini Artırmaya Yönelik Çalışmalar

“Bir toplum ve ülkenin, teknolojik açıdan kendine yeterliliğinin en temel unsurunu yetişmiş insan kapasitesi oluşturmaktadır. Türkiye Teknoloji Takımı bu inançla yola çıkarak, Türkiye`nin bu alanda yetişmiş insan kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir.”

1001 Teknoloji Takımı Kurarak Faaliyete Başlamak

“Vakfımız bu hedef doğrultusunda iki ana alana odaklanmaktadır. Birinci faaliyet alanını ortaokul, lise ve üniversite gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları ile proje yarışmalarına yönelik takımların kurulması ve desteklenmesi oluşturmaktadır. İkinci faaliyet alanını ise, teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde teknik ve lojistik destekler sunulması, girişim yatırım fonları yoluyla sermaye destekleri sağlanmasına yönelik faaliyetler oluşturmaktadır.”

“1001 Teknoloji Takımı hedefimiz doğrultusunda, 2023 yılına kadar 1001 teknoloji takımı kurmayı ve binlerce gencimizin donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

Bu Bir Bayrak Yarışı

“Geleceğin Teknoloji Yıldızları Seçiliyor” sınav süreci sonunda başlayacak eğitim programına Selçuk Bayraktar`ın ve ve Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır`ın katıldığı DeneYap atölyesi açılışı ve tanıtımı programı ile “Vira Bismillah” denildi. Bayraktar program da yaptığı konuşmada, "Milli teknoloji hamlesinin ülkemizin güçlü geleceğinde önemli yeri olacak. Havacılık alanında biz bir noktaya kadar getirdik. Bu bir bayrak yarışı. Burada alınacak eğitimlerle ve özveriyle bu çalışmalar inşallah uzaya ve hatta daha ötesine götürülecektir." diye konuştu. Bizlerde ülkemiz ve ümmetimiz adına bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni eder, 3T Vakfı ve “Teknoloji Yıldızları”na başarılar dileriz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir