• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi - 11. 07. 2017
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - (AA) Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- 15 Temmuz'un birinci yılı

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'de şehitliğe ziyarette bulunacak, 15 Temmuz şehidi Ufuk Baysan`ın kabrini ve ailesini ziyaret edecek, şehit yakınları ve gazilerle mevlide katılacak.

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de Garnizon, Bünyan ve Yeşilhisar şehitliklerini ziyaret edecek, Hunat Camisi'nde şehitler için okutulacak mevlide katılacak, 15 Temmuz'da şehit olan Özel Harekat polisleri Cennet Yiğit ve Kübra Doğanay'ın ailelerine ziyarette bulunacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,Samsun'da Kıranköy ve Asri Mezarlık'ta şehitlik ziyareti yapacak, Büyük Camisi'ndeki mevlit programına katılacak.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Fotoğraflarla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi" sergisini açacak.

- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Şehit Ömer Halisdemir'i kabri başında anma törenine ve "15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı” oluşturulması etkinliğine iştirak edecek, Şehit Ömer Halisdemir'in babasına ziyarette bulunacak, "Demokrasi ve Milli Birlik Konferansı''na katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 15 Temmuz Anma Etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de Hava ve Kanlıpınar şehitlikleri ile Valiliği ve Şehit Fatih Dalgıç'ın ailesini ziyaret edecek, şehitler için okutulacak mevlide katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Yukarı Tekke Şehitliği'ni ziyaret edecek, şehitler için okutulacak mevlide ve 15 Temmuz Şehitler Fidanlığı'nın açılışına iştirak edecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Etimesgut Elvanköy Mezarlığı`nda 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerine ziyarette bulunacak.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Şenkaya ilçesi ve Erzurum merkezde şehit ailelerini ziyaret edecek, Valilik ziyaretinde bulunacak, 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'ni gezecek.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara'da 15 Temmuz şehidi Umut Can Kılıç`ın kabrini ziyaret edecek.

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenecek "Srebrenitsa Soykırımı Kurbanlarını Anma Töreni"ne katılacak.

3- TBMM Anayasa Komisyonunda, Meclis İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak.

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Malatya kayısısının Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret olarak tesciline ilişkin sertifika törenine katılacak.

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye-Angola Karma Ekonomik Komisyon (KEK) teknik heyet toplantılarına katılacak.

6- Dünya Petrol Kongresi sürüyor

- Anadolu Ajansının global iletişim sponsoru olduğu 22. Dünya Petrol Kongresi'nde, Hindistan Petrol Bakanı Shri Dharmendra Pradhan, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol, Petrol İhraç Edenler Örgütü Genel Sekreteri Muhammed Barkindo'nun da yer aldığı sektörün önemli isimlerinin katılacağı oturumlar yapılacak.

- IEA'nın "Dünya Enerji Yatırımı 2017 Raporu" tanıtılacak.

7- TÜİK, mayıs ayı perakende satış endeksi verilerini açıklayacak.

8- Hazine, 2 yıl (672 gün) vadeli, sabit kuponlu devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek.

9- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 44. Toplantısı'nın kapanış oturumuna katılacak, ardından Liberya'ya resmi ziyarette bulunacak.

10- Musul kent merkezinin terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir