• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Siirt`te PKK operasyonu: 14 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pervari ilçesine bağlı Doğan köyü sınırları içerisinde bulunan Yazlıca (Herekol) dağı bölgesinde 12 Haziran'da başlayan operasyonun devam ettiği belirtildi. Operasyonlar kapsamında, 14 PKK'linin öldürüldüğü, 13 PKK'linin sağ olarak yakalandığı ve gri listesinde aranan bir PKK'linin de teslim olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Operasyon bölgesinde teslim olan teröristlerden etkilenen ve bölgeden kaçarak en yakın askeri birliğe yönelen, 'Sözde Besta cephesi takım komutanı' olan ve adı Gri listede adı bulunan, beş mahkeme tarafından silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan bir bölücü terör örgütü mensubu 9 Temmuz 2017 tarihinde saat 20.50 sıralarında Pervari ilçesi Doğan köyü üs bölgedeki askeri birliğe teslim olmuştur." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Teslim olan teröristin ilk ifadesinde; geçtiğimiz günlerde Yazlıca (Herekol) dağı operasyonunda teslim olan teröristlere yönelik haberlerin radyodan dinlediğini, bunlardan etkilendiğini, güvenlik kuvvetlerinin teslim olan teröristleri öldürdüğüne yönelik propagandasının artık öneminin ve inandırıcılığının kalmadığını ifade ederek, devletin şefkatine sığındığını ve örgütün zulmünden kaçtığını beyan etmiştir."

Açıklamanın devamında, operasyonlarda bu güne kadar, 11'i sağ, 14'ü ölü olmak üzere toplam 25 PKK'linin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir