• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Sakarya`daki insanlık dışı olayı şiddetle kınıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli 9 aylık hamile Emani Al Rahmun (20) ve yanındaki 10 aylık oğlu Halaf Al Rahmun'un katledilmesine ilişkin Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu basın açıklaması düzenledi.

Elazığ Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasında son zamanlarda özellikle sosyal medyada Suriyelilere karşı algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çekildi. Basın açıklamasını sivil toplum kuruluşları adına Elazığ İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Turgut Tunç, okudu. Açıklama Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tunç, "Misafirlerimiz ve kardeşlerimiz olan zalimin zulmünden kaçarak bize sığınan canını ve namusunu bize emanet eden dindaşlarımıza yönelik vicdandan yoksun açıklamalara fütursuzca destek verenler bu olaydan kendilerine pay çıkartıyorlar mı? Kendilerini sorumlu hissediyorlar mı? Doğrusu merak etmekteyiz. Zalim ve emperyalist güçler tarafından başta Afganistan olmak üzere Irak, Libya ve yanı başımızda ki Suriye işgal edilmiştir. Bölgemizdeki mazlum halkların canları, malları, namusları ve dinleri kana doymayan küresel emperyalist vampirler tarafından pay imal edilmektedir" dedi.

Suriyelilere yönelik oluşturulmaya çalışılan algı yöntemlerine dikkat çeken Tunç, "Evlerinden, vatanlarından göç etmek zorunda bırakılan Suriyeli muhacir kardeşlerimize karşı öldürülen bayanın güzelliğini ön plana çıkaran bir kısım medyanın 'Mültecinin alışverişte ne işi var, çarşı pazarda ne işi var' diyerek demeç veren bir kısım sorumsuz siyasilerin ve sözde aydınların ırkçı söylemleriyle oluşturulmaya çalışılan olumsuz bir algının sonucu olarak Sakarya'da meydana gelen bu insanlık dışı çirkin olayı şiddetle kınamaktayız"  ifadelerini kullandı.

Dış güçlerin Gezi olayları ile başlattığı ve 6-7 Ekim olayları ile sürdürdüğü olayları son olarak Suriyelilere karşı gerçekleştirdiğinin farkında olduklarını belirten Tunç, "Bizler Elazığlı Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri olarak Gezi olayları, 6-7 Ekim olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz hain darbe girişimi ile süre gelen ve günümüzde de Suriyeli kardeşlerimiz üzerinden Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelik dış düşmanlar ve içerideki iş birlikçileri vasıtasıyla oynanan oyunun farkında olduğumuzu ve her daim kardeşlik nöbetine devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde meydana gelen olayla ilgili hâlâ vicdandan yoksun açıklama yapanların iman ve insanlığını yoklamaları gerektiğini ifade eden Tunç, yaşanılan olayları kınadıklarını belirtti. (Ebubekir Yavuz- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir