• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
"FETÖ meselesinden dolayı ilk atamalar gecikti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi program ve etkinliklere katılmak üzere Van'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ziyaretler kapsamında Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), AK Parti İl Başkanlığı, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretler kapsamında Van Güç Birliği Platformu Sağlık Toplantısına katılan Bakan Akdağ, Van'ın İran'a sağlık turizmi hizmeti vermek açısından mükemmel bir şehir olduğunu söyledi.

İlk olarak KADEM'e geçen Akdağ, yürütülen çalışmalar hakkında dernek başkanından bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Akdağ, burada partililere hitap etti.

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde halkın üstünde sulta kurulmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Akdağ, "Bu güzel şehrimizde ve Van ile birlikte bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu da milletimizin, halkımızın huzurunu bozmak isteyen her kimse onun kafasını ezeceğiz. Bu bölgede yaşayan insanımızın başımızın üstünde yeri var. Biz zaten AK Parti olarak hizmetkâr olarak geldik, Allah hizmetkâr olarak da öte dünyaya gitmeyi nasip etsin. Vatandaşlarımızın üstünde bu zalimlerin sulta kurmasına asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

"Van Türkiye'nin en ileri birkaç şehrinden biridir"

Van'ın sağlık kuruluşları bakımında Türkiye'nin en ileri gelen şehirlerden biri olduğunu belirten Akdağ, "Gerçekten çok mesafe aldık. Şu an Van hastaneleri, sağlık kuruluşları itibariyle Türkiye'nin en ileri birkaç şehrinden biridir. Daha Erzurum'daki şehir hastanemiz tamamlanmadı ama Van'daki Şehir Hastanemizin büyük kısmını tamamdık. Artık Van'daki Hastaneye 'Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi' demiyoruz. Bizim buradaki kompleksimiz 'Yeni Şehir Hastanesi' olacaktır. Şehir hastanelerinde ne varsa Van'da da bunları gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Bölgeye gelmek isteyen hekimlere teşvik mekanizmaları kuruyor

Bölgeye gelmek isteyen hekimlere fazladan ücret ödediklerini dile getiren Akdağ, "Gelmek isteyen herkesi Van'a getiririz. Getirmek için teşvik mekanizmaları da kuruyoruz. Açıkçası burada çalışan doktorlara daha fazla ücret ödüyoruz. Bunu da bilerek yapıyoruz. İnşallah gün geçtikçe daha da mükemmel hale gelecektir. Van'daki sağlık çalışanı sayımız 2002 yılında bin 900 kişiyken, 2010 yılında 8 bin 300 kişidir. Bu kadar süre içinde bu sayıyı bu kadar artırmak kolay bir şey değildir." Şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, ziyaretlerinin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçti.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık personeliyle öğle yemeği yiyen Akdağ, hastane çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümüne geçen Akdağ burada da tedavi gören çocukları ziyaret ederek, kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaretler kapsamında Van Güç Birliği Platformu Sağlık Toplantısına katılan Akdağ, burada Van sağlığının genel sorunları hakkında bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı.

"Artık 'Van Şehir Hastanesi' ismini kullanıyoruz"

Bakan Akdağ, bundan sonraki süreçte Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerine 'Van Şehir Hastanesi' ismini kullanacaklarını söyledi.

Akdağ, "Van'daki külliyemizin bütün fonksiyonlarıyla ismi Şehir Hastanesi'dir. Bunu da burada bu toplantıda ilan etmiş oluyorum. Artık Van Bölge Hastanesi ismini kullanmıyoruz, 'Van Şehir Hastanesi' ismini kullanıyoruz. Şehir hastanelerine hangi yenilikleri getirdiysek Van'daki şehir hastanemizde bu yeniliklerin hepsini uygulamaya alacağız." dedi.

"Van İran'a sağlık turizmi hizmeti vermek açısından mükemmel bir şehirdir"

Akdağ, "Van İran'a sağlık turizmi hizmeti vermek açısından mükemmel bir şehirdir. Bu hususta da bir kamu hastanemizde yeni bir kavram geliştiriyoruz. Tercümanından tutun, hastaların havaalanından karşılanmasına kadar geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Yoğun bakımlarda vatandaşın giriş-çıkışını engellemeyin"

Yoğun bakım ünitelerinde hasta yakınlarının giriş-çıkışlarının engellenmemesi talimatı veren Akdağ, "Yoğun bakım ziyaretleriyle ilgili buradaki yöneticilerimize talimat veriyorum. Yoğun bakımlarda vatandaşın giriş-çıkışını engellemeyin. Ölçüsüz bir şekilde yoğun bakımların kapısını açacak halimiz yok ancak en yakın olmak üzere yoğun bakımlara hastaların yanına gidebilmeli ve onlara hastalarıyla ilgili yeteri bilgi verilmelidir. Bunun için lütfen hastanemizdeki tertibatı özellikli hale getirelim ve kuvvetlendirelim." şeklinde konuştu.

"İlk atamalar biraz gecikti"

FETÖ meselesinden dolayı ilk atamaların geciktiğini bildiren Akdağ, şunları kaydetti: "Güvenlik soruşturmaları FETÖ meselesinden dolayı aşırı birikim sebebiyle ilk atamalar biraz gecikti ama İçişleri Bakanlığımız arşiv araştırmasını bir ay içinde, güvenlik soruşturmalarını ise 2 ay içinde bize verecektir. Ancak tek tük sayıları az da olsa gecikenler olabilir. Çünkü arşiv araştırması hızlı, güvenlik soruşturması biraz uzun süren bir işlemdir. Eğer istihbarı yollar ya da arşiv araştırmasıyla kişi hakkında bir olumsuzluk ortaya çıkmışsa o zaman alınmıyor. Bir takım kişilerinde neticede atanamaması meselesi ortaya çıkabilir."

Van Güç Birliği Platformu Sağlık Toplantısına, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ yanı sıra, Güç Birliği Platformu Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Beşir Atalay Güç Birliği Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Van Valisi Murat Zorluoğlu, Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Müsteşar Yardımcısı Dr. İsmail Demirtaş, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir