• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis`te 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit edilenler için Bitlis merkez Ulu Camii'nde mevlit okutuldu.

İkindi namazına müteakip Din-Bir-Sen tarafından okutulan mevlide İl Müftüsü M. Faysal Geylani'nin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Kur'an-Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Din-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı İsmet Alca, Türkiyelilerin cumhuriyet tarihi boyunca birçok darbeye şahitlik ettiğini söyledi.

Alca, "Her darbe girişiminde devlet geriye giderken, millet tarifi imkânsız acılar yaşamak zorunda kaldı. Son darbe girişimiyle kazanılan tecrübe milletçe uyanık olmamız gerektiğini gösterdi. Hristiyan âleminin Müslümanlara dost olmayacağını bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu topraklar, İslam gibi bizi şereflendiren bu güzel din bizlere emanettir. Bu emanetlere sahip çıkmak adına birbirimize kenetlenerek, dostumuzu düşmanımızı iyi tanımalıyız." dedi.

15 Temmuz'da gerçekleştirilen kalkışmanın tarihi bir olay olduğuna değinen Alca, şunları söyledi: "Çünkü FETÖ denen örgüt, dini yapı ve cemaat oluşumu şeklinde eğitim-öğretim hizmetleri yapan bir kuruluş olarak yıllarca Müslümanları aldatmış, uşaklığını yaptığı emperyalist güçlerin amaçlarına ulaşabilmesi için kirli emellerini ve pis yüzünü gizleyerek münafıklık yapmıştır. Tarihi bir müşriklik olayı ile karşı karşıya kaldığımız o gece anlaşılmıştır. Sırf Allah dedikleri için Müslümanlarca müsamaha gösterilen; zekât, himmet ve benzeri adlarla yardımda bulunulan bu yapı, 40 yılı aşkın süredir içimizde yaşamış ve kendini gizleyebilmek için her türlü yolu mubah görerek sinsice palazlanmıştır."

Okunan mevlidi şerifin ardından programa katılanlara gül suyu ve şeker ikramında bulunuldu. (Hakan Koldaş - İLKHA)

 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir