• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Eski emniyet durağı kullanıma açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'na bağlı yol yapım ekipleri, trafik akışının en yoğun yaşandığı güzergâhlardan biri olan emniyet kavşağında toplu ulaşım araçlarının gelişi güzel duraklamasının önüne geçebilmek için bir süre önce çalışma başlatmıştı.

Ekiplerin çalışmaları sonucu yeni durak kısa sürede bitirilerek kullanıma açıldı. Bundan böyle tüm toplu ulaşım araçları bu durağı kullanacak. Durak dışında yolcu indir-bindir yapacak araçlara da cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fazıl Tamer, Ulaşım Daire Başkanı Kemal Mescioğlu ile birlikte yapımı tamamlanan durakta incelemelerde bulundu.

Tamer, toplu ulaşım aracı sürücülerini durak dışında indir-bindir yapmamaları konusunda uyardı.

Kavşakta uygunsuz bir şekilde yolcu alıp indiren minibüs ve özel halk otobüslerinin kazalara davetiye çıkardığını ve trafik akışını bozduğunu söyleyen Tamer, "Eski emniyet kavşağının bulunduğu ana yol zaten dar. Buna bir de toplu taşımacılık yapan araçların düzensiz davranışı, yol ortasında indir-bindir yapmaları eklenince bu bölgede trafik bir eziyet haline geliyordu. Toplu ulaşım aracı sürücüleri artık duraklamalarını bu yeni cepte yapacak. Bu cepler sayesinde inşallah kazaların ve trafikte yaşanan tıkanmaların önüne geçilecek" dedi.

Kentin önemli noktalarında yapılan ceplerin tamamlanarak vatandaşlara hizmet vermeye başladığına dikkat çeken Tamer, "İlgili daire başkanlıklarımızla birlikte kentimize her alanda vizyon katacak çalışmalara özverili bir şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

Toplu ulaşım araçlarının düzensiz hareket etmesiyle oluşan sıkıntılara değinen Zekeriya Naz isimli vatandaş ise, "Bu kavşak kentin trafiğine cevap vermekte yetersiz kalıyordu. Toplu ulaşım araçlarının düzensiz hareketleri bu bölgedeki trafik sıkıntısını ikiye katlıyordu. Toplu ulaşım araçları artık trafiği felç etmeden cep noktasında duraklama yapıyor. Yetkililere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir