• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
"15 Temmuz birlik ruhunun diri tutulması lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları çizdiği karikatürlere yansıtan Karikatürist Mikail Çiftçi, darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle değerlendirmelerde bulundu.

Her gruptan insanın darbeye karşı direnmesinin birliğin bir göstergesi olduğunu, bunun da zaferi beraberinde getirdiğini söyleyen Çiftçi, 15 Temmuz'da gösterilen birlik ruhunun her zaman diri kalması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz'u darbe girişimini işgal girişimi olarak niteleyen Çiftçi, "15 Temmuz olayı basit bir olay değildi. Özellikle dış destekli ve ABD'nin başında olduğu emperyalist ülkelerin desteklediği ve FETÖ'nün 30 yıllık yapılanmasının sonucunda ortaya çıkan bir işgal girişimidir. Bu terör saldırısı girişiminde halkımızın gösterdiği tablo takdire şayandır. Dili, ırkı ve rengi ne olursa olsun topyekûn bir halde hareket edilmesi, bu işgal girişimine karşı zaferi getirdi. İnsanların birlikte hareket etmesi, dil, din ve ırk gözetmeksizin beraber hareket etmesi zaferin bir göstergesidir." dedi.

Darbe girişimin topyekûn, Müslümanlara karşı yapıldığını dile getiren Çiftçi, "Bu darbe girişimi, hükümete veya bir siyasi partiye karşı yapılmadı. Bu işin başında emperyalist ülkeler ile ABD'nin olması, aslında darbe girişiminin, bütün İslam ve Müslüman coğrafyalarında yapılmış varsayıyordu. Biz de karikatür işiyle uğraşıyorduk, silahımız buydu. Bu darbe girişimine karşı bu alanda bir nevi silahımızı konuşturduk.  O zaman halkın birlikteliğini karikatürlerimize yansıttık." ifadelerini kullandı.

Görselin insanlar üzerinde daha kalıcı bir etki bıraktığını vurgulayan Çiftçi, gösterilen birlik ve beraberlik konularını yıl dönümünde çizgilerine yansıtacaklarını belirtti.

Darbe girişiminin unutulmaması için mücadele göstereceklerini ifade eden Çiftçi, "Görsel resim ve karikatürün insan hafızasında daha çok yer tutması, uzun süre kalması ve unutulmaması için bu yönden mücadelemizi gösterdik.  Yıl dönümü yaklaşıyor. Bizde ön plana çıkan konu birlik ve beraberlik idi. Üst aklın en büyük destekçisi kimdir, bunu ön plana çıkardık ve devam edeceğiz. Bu 15 Temmuz ruhunun her zaman diri tutulması, bu bilincin olması gerektiğini çizgilerimize yansıttık ve devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir