• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
15 Temmuz Şehitler Köprüsü`nün maketini yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Merkez Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir projeye imza attılar.

Burada eğitim gören 3 öğrenci, bir gözetmen öğretmenin eşliğinde kalkışmanın ilk olarak başladığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün maketinin yapımına başladı.

Çeşitli malzemeler kullanarak 15 günde köprünün maketini yapan öğrenciler, darbe girişimi esnasında tankların önüne atlayarak şehit olanların anısına bu çalışmayı yaptıklarını söylediler.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Merkez Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Erliğ, "2016'nın Temmuz ayında malumunuz FETÖ terör örgütü tarafından ülkemizde bir darbe girişimi oldu. Burada yüzlerce kişiyi şehit verdik. Biz de bu yıl dönümü münasebetiyle öğrenci ve öğretmenlerimiz ile beraber bu köprüyü hem öğrencilerimizin milli ve manevi duygularını pekiştirmek hem de 15 Temmuz'da ilimiz belediye meydanında yapılacak anma programında sergileyip, halkımızın milli ve manevi duygularını pekiştirmek adına bu köprüyü yaptık." dedi.

Köprünün maketini yapan öğrencilerden Muhammet Abdullah Gürbüz, 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak adına bu maketi yaptıklarını belirterek, "15 Temmuz şehitlerini anma adına bu köprüyü yaptık. 3 arkadaşımız ve öğretmenlerimizle beraber bu köprüyü 2 haftada yaptık. 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak ve maneviyatını yaşamak adına yaptık." şeklinde konuştu.

Maketi, 15 Temmuz'un yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek anma programında tanıtacaklarını bildiren Ramis Yolcu ise "Biz bu köprüyü 15 Temmuz şehitleri anısına yaptık. İçimizdeki duyguları ve maneviyatı halkımıza ve küçük kardeşlerimize yaşatmak için yaptık. 15 Temmuz zafer köprüsünü halkımıza fuarda tanıtacağız ve okulumuzda sergileyeceğiz. 15 Temmuz hainlerin Türkiye'ye ve halkımıza yapmak istedikleri bir darbedir. 40 yıldır hazırlığı yapılan bu darbe girişimini halkımız bir gecede püskürttü. 40 yıl sonra tekrar darbe olsa halkımız aynı cevabı tekrar verecektir." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir